Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2016-ban is megrendezésre kerül a V4 Kerékpárverseny

Április 23-án kerül sor a V4 nemzetközi kerékpáros sorozat magyarországi versenyére a Westend City Center főbejáratól, a Pannonhalmi Főapátságig.

V4 Kerékpárverseny (Fotó: Vanik Zoltán)

A tervek szerint április 23-án kerül megrendezésre a V4, azaz a Visegrádi Négyek nemzetközi UCI kategóriás kerékpáros sorozat magyarországi versenye. A Visegrádi Együttműködés jelenlegi cseh elnöksége is fontosnak tartja a négy ország – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – kerékpáros együttműködését, amelyet lengyel kezdeményezésre indítottak útnak még 2013-ban.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

A sorozat keretein belül, mind a négy országban egy-egy 1.2-es besorolású, egynapos viadalra kerül sor, 2016-ban Magyarország, Szlovákia, Lengyelország és Csehország sorrendben. A végső, összetett díjakat a cseh versenyt követően adják át. A hazai viadal fővédnöke Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. A versenyen előzetesen húsz-huszonkét csapat áll majd rajthoz, köztük várhatóan két pro-kontinentális sor is, így hazánkban egy eddig soha nem látott erősségű mezőny vághat neki a távnak.

Az esemény a Nemzetközi Visegrádi Alap (NVA), valamint a WestEnd City Center támogatásával jön létre egyesületünk, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) szervezésében. A Szervezőbizottság elnöke Vígh János, a technikai igazgató a korábbi magyar UCI 1.2 kategóriás versenyek rutinos technikai igazgatója, Szikszai Szabolcs. A 176,3 kilométeres profi kerékpárverseny rajtja a WestEnd City Center főbejáratánál, célja pedig hazánk államiságának és vallási életének egyik ikonikus központjánál, a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtti közúton kerül kijelölésre.

A nemzetközi versenyhez több kísérőrendezvény is kapcsolódik, így a kétnapos WestEnd V4-WestEnd Bringa Weekendre (péntek-szombat), valamint a V4 II. Pannonhalma Prológra is várják a szervezők az érdeklődőket.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu