Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A szlovák Marek Canecky győzött Pannonhalmán – EREDMÉNYLISTA

Szlovák versenyző győzelmét hozta a Budapest és Pannonhalma közötti 176,3 kilométeres, UCI 1.2 Visegrád 4 Kerékpárverseny. A legjobb magyar kerekes Kusztor Péter lett.

V4 Kerákpárverseny 2016 (Fotó: Vanik Zoltán)

Budapest és Pannonhalma közötti 176,3 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőit. A viadalt egy sikeres támadás végén a szlovák Marek Canecky (Amplatz-BMC) nyerte, a legjobb magyar kerekes csapattársa, Kusztor Péter lett.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

Nem sokkal déli 12 óra után, két egykori kerékpáros legenda, Nico Mattan és Gilberto Simoni jelenlétében, tizennyolc csapat 106 versenyzője vágott neki a távnak a budapesti WestEnd City Center főbejárata elől. Rögtön az „éles rajt” után akciózni kezdett a mezőny, az első komolyabb elszakadó a lengyel Jakub Najs (TC Chrobry Scott Glogow) volt. A fiatal kerékpáros azonban nem bírta túl sokáig az élen, így mintegy negyvenöt kilométer megtételét követően utolérték.

Az időjárásra a táv első felén nem lehetett panasz… (Fotó: Vanik Zoltán)

Az időjárásra a táv első felén nem lehetett panasz…
(Fotó: Vanik Zoltán)

Az első három óra átlaga 43,1 kilométer/órára rúgott, próbálkozók folyamatosan voltak, életképes elmenés azonban nem tudott kibontakozni. Féltávnál rákezdett az eső, a versenyzők lendületét az időjárás ellenben nem törte meg.

...később eleredt az eső, de ez nem törte meg a versenyzők lendületét… (Fotó: Vanik Zoltán)

…később eleredt az eső, de ez nem törte meg a versenyzők lendületét…
(Fotó: Vanik Zoltán)

Pannonhalmára érve következett a viadal legnehezebb és egyben leglátványosabb része, a helyenként 15%-os meredekségű dísztérkő burkolatú emelkedő az Apátság felé, melyet háromszor is abszolválni kellett.

…a 15%-os emelkedő azonban már megrostálta a mezőnyt (Fotó: Vanik Zoltán)

…a 15%-os emelkedő azonban már megrostálta a mezőnyt
(Fotó: Vanik Zoltán)

A kaptató annak rendje és módja szerint megrostálta a mezőnyt, amely apró darabjaira hullott. A győzelmet végül egy remek egyéni támadás végén a szlovák Marek Canecky (Amplatz-BMC) szerezte meg a lengyel Dariusz Batek (Wibatech-Fuji) és az ukrán Oleksandr Polivoda (Kolls-BDC) előtt. A legjobb magyar versenyző a tizenharmadik helyen célba érkező Kusztor Péter (Amplatz-BMC) volt.

A verseny végül a szlovák Marek Canecky győzelmével zárult (Fotó: Vanik Zoltán)

A verseny végül a szlovák Marek Canecky győzelmével zárult
(Fotó: Vanik Zoltán)

Eredmények:

1. Marek Canecky (szlovák, Amplatz-BMC) 4:07:16
2. Dariusz Batek (lengyel, Wibatech-Fuji)
3. Oleksandr Polivoda (ukrán, Kolls-BDC)
4. Patrik Tybor (szlovák, Dukla Banska-Bystrica)
5. Tomas Buchacek (cseh, Whirpool-Author)
6. Mykhaylo Kononenko (ukrán, Kolls-BDC)
7. Tomas Koudela (cseh, SKC Tufo Prostevoj)
8. Matej Zahalka (cseh, SKC Tufo Prostevoj)
9. Jiri Sorm (cseh, Whirpool-Author)
10. Maximilian Kuen (osztrák, Amplatz-BMC)

13. Kusztor Péter (magyar, Amplatz-BMC)

A teljes, hivatalos eredménylista pdf formátumban megtekinthető/letölthető ide kattintva.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu