Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Budapesten startol a 2016-os V4 nemzetközi kerékpárverseny

A Budapest és Pannonhalma közötti 176,3 kilométeres szakasszal startol április 23-án a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg.

V4 Kerékpárverseny 2016 sajtótájékoztató (Fotó: Juhász Gábor)

Az esemény sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 1.2 kiemelt minősítésű viadalának hét országból érkező mezőnye 12 órakor startol a WestEnd City Center nyugati főbejáratától, majd egyebek mellett Budakeszi, Telki, Zsámbék, Bicske, Zirc és Csesznek érintésével érkezik meg Pannonhalmára.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a kerékpárverseny célja, hogy a visegrádi négyek – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – idén 25 éves együttműködését közelebb hozza az emberekhez. „Ha a négy ország gazdasági teljesítményét összeadjuk, akkor a világ tizenötödik legnagyobb gazdaságáról beszélünk” – jelentette ki Szabó László, majd kitért arra, hogy a V4-ek soha nem cselekedtek együtt annyit, mint az elmúlt két évben. Hangsúlyozta: „az esemény olimpiai kvalifikációs viadal”.

Beata Jaczewska, a Visegrádi Alap igazgatója úgy fogalmazott: a négy nemzet szerinte most jobban megérti egymást, mint korábban, ezért az elmúlt 25 évnél is hosszabb közös jövő áll a V4-ek előtt.

Törzsök Zsolt, a V4 Kerékpárverseny magyarországi szakmai koordinátora arról beszélt, hogy a Budapest-Pannonhalma etapon hét ország 120 versenyzője vesz részt. A négy érintett országon kívül még Ausztriából és Ukrajnából érkeznek versenyzők, összesen kilenc professzionális gárda, két regionális, valamint további kilenc klubcsapat lesz ott a rajtnál. „Lovassy Krisztián kivételével a teljes magyar élmezőny elindul a versenyen, amelynek összdíjazása nettó 1,1 millió forint” – tette hozzá, majd elmondta azt is, hogy a viadal nagykövetei a kétszeres Giro d’Italia győztes Gilberto Simoni, valamint a belga Nico Mattan lesznek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervezők gondolnak a hobbikerékpárosokra is, akik számára pénteken 13 órától és szombaton 10 órától kétnapos színes biciklis közönségprogramot szerveznek a WestEnd City Centernél.

A V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny következő szakaszait Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban rendezik, utóbbi helyszínen lesz az összetett eredményhirdetése.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu