Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Budapestről rajtol az 1. Visegrád 4 Kerékpárverseny

Legalább 17,5 órányi kemény küzdelem, 533 kilométer négy ország érintésével, 300 amatőr versenyző. A magyar fővárosból indul el 2013. május 17-én az 1. Visegrád 4 Kerékpárverseny, amely május 18-án, Krakkóban ér célba.

Forrás: Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége  |  Nyomtatás
1. Visegrád 4 Kerékpárverseny

Radosław Sikorski, lengyel külügyminiszter és Czesław Lang, a Lang Team vezérigazgatója mutatta be Varsóban a versenyt, és ismertette az azzal kapcsolatos tudnivalókat. Április 5-én a többi visegrádi fővárosban is hasonló sajtótájékoztatókat tartottak – Budapesten Roman Kowalski, lengyel nagykövet és Prőhle Gergely, külügyi helyettes államtitkár részvételével.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

A teljesítménytúra célja elsősorban az, hogy népszerűsítse a Visegrádi Csoport országai közötti együttműködést és a V4 eszmeiségét, mindenekelőtt a lengyel, a cseh, a szlovák és a magyar társadalomban, valamint a keleti partnerségi államokban. A verseny emellett a most zajló lengyel visegrádi elnökségre is fel kívánja hívni a figyelmet.

Radosław Sikorski, lengyel külügyminiszter a varsói sajtótájékoztatón (Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

Radosław Sikorski, lengyel külügyminiszter a varsói sajtótájékoztatón
(Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

A visegrádi országokat összekötő erőpróba értelmi szerzője Radosław Sikorski, a lengyel diplomácia vezetője, aki a legendás Béke Nagydíj eszmeiségét mintázó kerékpárversenyt álmodott meg. Ötletét a lengyel elnökség elindulásakor, 2012. június 4-5-én, a visegrádi fővárosokban tett látogatásakor tárta a nyilvánosság elé. Kezdeményezését a többi visegrádi külügyminiszter: Miroslav Lajčák, Martonyi János és Karel Schwarzenberg is támogatta.

Az 1. Visegrád 4 Kerékpárversenyen mintegy háromszázan állnak majd rajthoz, az indulók egyéniben és csapatban nevezhetnek. A csapatok létszáma 5 és 10 fő közötti lehet, az eredménybe itt a három leggyorsabb versenyző részideje számít majd be. A verseny összdíjazása a visegrádi külügyminiszterek jóvoltából 100 ezer euró. A férfi és a női kategória győztese egyaránt 10 ezer euró jutalmat nyer, ezen kívül a legjobb 30 versenyző részesül jutalomban. A szervezők különdíjakat is osztanak a legjobb, keleti partnerségi országokat képviselő versenyzőknek.

A verseny főszervezője a Lang Team, amely vállalkozás nagy tapasztalattal rendelkezik a hasonló események szervezésében. Az útvonal teljes hosszán és a visegrádi fővárosokban családi rendezvények – piknikek, biciklis felvonulások – kísérik majd a rallyt.

A magyarországi szakasz biztosításával Martonyi János külügyminiszter Törzsök Zsoltot bízta meg.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu