Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Cseh győzelem a 3. V4 Kerékpárverseny Magyar Nagydíján

A 3. Visegrád 4 Kerékpárverseny – Magyar Nagydíj – EYOF Tesztversenyt a cseh Alois Kankovski (Author Whirlpool) nyerte, a haza versenyzők közül Popovics Gergely (Veloki Team) és Rózsa Balázs (Utensilnord) volt a leggyorsabb.

V4 Kerékpárverseny 2015 (Fotó: Vanik Zoltán)

Ideálisnak egyáltalán nem mondható időben, nagyrészt szakadó eső kíséretében és csúszós úton voltak kénytelen teljesíteni a 3. Visegrád 4 Kerékpárverseny – Magyar Nagydíj – EYOF Tesztverseny 125 kilométeres, Budapest és Győr közötti távját a versenyzők. A leggyorsabb közülük az Author Whirlpool cseh versenyzője, Alois Kankovski volt.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

Az idén Csehországban elrajtolt nemzetközi versenysorozat célja, a Visegrádi Csoport országainak – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – immár 24 éves együttműködésének népszerűsítése, a közös visegrádi identitás erősítése.

Az időjárás ezúttal nem volt kegyes a versenyhez (Fotó: Vanik Zoltán)

Az időjárás ezúttal nem volt kegyes a versenyhez
(Fotó: Vanik Zoltán)

A 3. V4 Kerékpárverseny Magyar Nagydíján, amely egyben a 2017-es, Győrben megrendezésre kerülő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) tesztversenye is volt egyben, 12 nemzet 117 versenyzője, 20 csapat – köztük 12 profi, valamint a magyar, a szlovák és a szerb nemzeti válogatott – állt rajthoz. A WestEnd City Center előtti rajtterületnél Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára köszöntötte a versenyzőket.

A mezőnyben hazai részről nemzeti válogatottunk tagjai mellett ott voltak az Utensilnord, a Veloki Team és a Mugen Race kerekesei is. A magyar versenyzők közül a legjobb eredményt a Veloki Team színeiben induló Popovics Gergely érte el, aki a 12. helyen ért célba.

A 3. V4 Kerékpárverseny Magyar Nagydíját a cseh Alois Kankovski nyerte (Fotó: Vanik Zoltán)

A 3. V4 Kerékpárverseny Magyar Nagydíját a cseh Alois Kankovski nyerte
(Fotó: Vanik Zoltán)

A Magyar Nagydíjat azonban az Author Whirlpool cseh versenyzője, Alois Kankovski volt, aki 2 óra 42 perc 34 másodperces idővel ért elsőként a célba. Őt a második helyen a lengyel Przemyslaw Sobieraj követte, míg honfitársa, Blazej Janiaczyk lett a harmadik.

A hivatalos eredménylista pdf formátumban megtekinthető/letölthető ide kattintva.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu