Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Elrajtolt a 2018-as Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat, Maciej Paterski győzött a Szlovák Nagydíjon

A lengyel Maciej Paterski győzelmével kezdődött a 2018-as Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat, melynek magyarországi futamára május 12-én kerül sor.

Szlovákia fővárosából, Pozsonyból indulva a Slovakia Ring autóversenypályára érkezett a nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában 1.2-es besorolással szereplő viadal mezőnye. A 158 kilométeres távnak négy magyar csapat – Epronex-Bike Hungary, Kontent-DKSI, Kőbánya Cycling Team, Pannon Cycling Team – valamint az osztrák MyBike-Stevens színeiben Kusztor Péter is nekivágott.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

Az időjárás nem kedvezett a versenyzőknek, hisz óriási szél fogadta a karavánt, így a legerősebb csapat a lengyel pro-kontinentális CCC Sprandi Polkowice nem is sokat fecsérelte idejét szinte azonnal leszélezett ezzel apró darabokra szakítva a mezőnyt.

Visegrád Kerékpárverseny 2018 – Szlovák Nagydíj (Fotó: Jan Luky)

A Szlovák Nagydíj dobogósai
(Fotó: Jan Luky)

Az első csoportban mindössze kilenc kerékpáros maradt, köztük négy CCC versenyző. Erre a sorra már nem is tudtak többen felérni, végül azonban mégsem a bombaerős csapat versenyzői örülhettek, hisz Maciej Paterski (Wibatech Merx 7r) a hajrában megtréfálta őket, megnyerve ezzel a viadalt honfitársa, Alan Banaszek (CCC Sprandi Polkowice) és a szlovén Rok Korosec (MyBike-Stevens) előtt.

Visegrád Kerékpárverseny 2018 – Szlovák Nagydíj (Fotó: Jan Luky)

A V4-es országok legjobbjai a Szlovák Nagydíjon
(Fotó: Jan Luky)

Az időjárási körülmények miatt mindössze ötvennégyen tudták befejezni a viadalt, a legjobb cseh kerekes a negyedik helyen érkező Vojtech Hacecky (Elkov-Author), a legjobb magyar a huszonhetedik helyen záró Pápai Ádám (Kontent-DKSI), míg a legjobb szlovák a harminckettedik Marek Canecky (Dukla Banska-Bystrica) lett.

A V4 sorozat következő futamára április 21-én, Csehországban kerül sor.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu