Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

V4 Kerékpárverseny 2018

Berencsi Béla

Elhunyt Berencsi Béla, Ibrány polgármestere

71 éves korában elhunyt Berencsi Béla polgármester, Ibrány díszpolgára, aki 1975 júliusától irányította a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települést, ezzel ő volt az ország második legrégebben hivatalban lévő polgármestere.

Stefan Rosiejak (Fotó: V4 Kerékpárverseny.hu)

Stefan Rosiejak: „Nagyon jó koncepciónak tartom ebben a régióban fejleszteni a profi kerékpározást…”

A Visegrad 4 Special Series UCI főbírója először járt Magyarországon. A verseny után megkértük a német szakembert, hogy meséljen egy kicsit önmagáról, illetve természetesen kérdeztük a versenyről, a kerékpársportról és hazánkról is.

Visegrad 4 Special Series 2018 (Fotó: Vanik Zoltán)

Visegrad 4 Special Series: Kusztor Péter győzött Ibrányban

A My Bike-Stevens magyar versenyzője a cseh Karel Tyrpkl (Pardus Tufo-Prostejov) és a szerb Marko Danilovic (Szerbia) kettőst utasította maga mögé a hajrában, ezzel negyven Europe Tour pontot gyűjtve a Debrecen és Ibrány közötti, 157,6 kilométeres versenyen.

Visegrad 4 Special Series 2018

Visegrad 4 Special Series: Online közvetítés

Első alkalommal került megrendezésre a V4 kerékpáros sorozat külön versenye. Debrecen és Ibrány között 157,6 km várt a nemzetközi mezőnyre, amely 13 óra 40 perckor rajtolt Debrecenben, a Nagyerdei Stadionnál. A versenyt élőben közvetítettük.

Ibrány

Nívós mezőny a Visegrad 4 Special Series versenyén

Július 22-én, vasárnap tizennyolc csapat mintegy 110 versenyzője áll rajthoz a Debrecen és Ibrány közötti 157,6 kilométeres távon világranglista pontokért küzdve, melyek fontos szerepet játszhatnak a szeptember végi világbajnokságra történő kvalifikációban.

Visegrad 4 Special Series 2018

Visegrad 4 Special Series: 157,6 km vár a mezőnyre – ÁTHALADÁSI IDŐPONTOK + TÉRKÉPEK + VIDEÓ

Július 22-én, kora délután Debrecenben, a Nagyerdei Stadionnál rajtol a V4 Kerékpárverseny magyarországi viadalait szervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület által életre hívott külön sorozat első versenye.

Andrea Tafi

Visegrad 4 Special Series: világsztár a Zengő KSE színeiben

A Visegrád 4 Kerékpárverseny hazai szervezője még egy nemzetközi országúti kerékpárversenyt rendez hazánkban. 2018. július 22-én Debrecenben rajtol és Ibrányban ér célba az UCI Europe Tour versenynaptárában 1.2-es besorolással szereplő egynapos, melynek mezőnyében egy igazi világsztárt is köszönthetünk.

V4 Special Series 2018

Visegrad 4 Special Series: újabb UCI Europe Tour verseny a V4 sorozatban

Huszonhárom csapat mintegy 140 versenyzője áll rajthoz július 22-én Debrecenben, harcba szállva a világbajnoki kvalifikációs pontokért az Ibrányig kijelölt 157,6 kilométeres, teljesen sík útvonalon.

Balás Attila: a V4 Kerékpárverseny fejlődése töretlen, a határ a csillagos ég

Május 12-én, szombaton került sor az idei V4 kerékpáros versenysorozat záró futamára Budapest és Pannonhalma között. A győzelmet a cseh Frantisek Sisr szerezte meg, de ott volt a mezőnyben az 1967-es születésű Balás Attila is, aki a szervezésből is kivette a részét.

Claudio Chiappucci: a fiatal kerékpárosok számára versenyhelyzetet kell teremteni

A V4 Kerékpárverseny idei záró, magyarországi futamának díszvendége Claudio Chiappucci volt. El Diablo, azaz az Ördög a Várkert Bazárnál mesélt életútjáról, majd Pannonhalmára érkezve a díjátadó ceremónián segédkezett.

V4 Kerékpárverseny 2018 (Fotó: Vanik Zoltán)

A cseh Frantisek Sisr győzött Pannonhalmán, Pelikán János a legjobb magyar – EREDMÉNYLISTA

Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőit. A cseh Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) nyerte a versenyt, a legjobb magyar kerekes Pelikán János (My Byke-Stevens) lett, aki a 17. helyen ért célba.

V4 Kerékpárverseny 2018

Online és élő videós közvetítés

Délután fél kettőkor rajtolt a Várkert Bazártól az idei Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat záróversenye. A mezőny 168,7 kilométert tett meg, mielőtt célba ért a Pannonhalmi Bencés Főapátságnál. A versenyt online és élő videós közvetítés által is nyomon követhető volt.

Videgrád 4 Kerékpárverseny

Forgalmi korlátozások a Visegrád 4 Kerékpárverseny útvonalán

2018. május 12-én, szombaton Budapest belterületén, valamint a verseny útvonalán – a főváros és Pannonhalma között – ideiglenes forgalomkorlátozásra számíthatnak a gépjárművezetők, de a verseny, illetve a családi nap miatt a budapesti közösségi közlekedés menetrendje is változik az I. kerületben.

V4 Kerékpárverseny 2018

Rajt és családi nap május 12-én, szombaton a Várkert Bazárnál – RÉSZLETES PROGRAM

Május 12-én, szombaton délután fél kettőkor rajtol a Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi mezőnye, azonban nemcsak emiatt érdemes ellátogatni a Várkert Bazárhoz, hiszen egész napos családi program várja az érdeklődőket délelőtt 10:30-tól este 18 óráig.

A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu