Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Lengyel győzelem a 2. V4 Kerékpárverseny magyar szakaszán – EREDMÉNYLISTA

A Győr és Visegrád közötti magyar szakaszon a lengyel Pawel Bernas (BDC-MARCPOL) volt a leggyorsabb. A legjobb magyar versenyző a 23. helyen célba érő Kusztor Péter (AMPLATZ-BMC) lett.

A 2. V4 Kerékpárverseny magyar szakaszának dobogósai (Fotó: Vanik Zoltán)

Május 17-én, déli 12 órakor rajtolt a győri ETO Parkból az idén versenysorozattá bővült 2. Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi szakaszának mezőnye, amely néhány órával később Visegrádon ért célba, ahol záró szakasz lévén, nemcsak a magyar futam legjobbjait díjazták, hanem összetett végeredményt is hirdettek.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

Nem épp a legjobb időjárási viszonyok között rajtolt a Visegrádi Csoport országai által fémjelzett, második alkalommal megrendezett Visegrád 4 Kerékpárverseny magyar szakaszának mezőnye, hiszen elég hűvös, szeles időben vágtak neki Győrben a 152,8 kilométeres távnak a versenyzők, de szerencsére az eső nem esett.

14 óra után érkezett a mezőny Visegrádra, ahol a célig még három kört kellett megtenniük a profi kerekeseknek. Végül az első két helyen lengyel, míg a harmadikként egy szlovák versenyző ért célba. A leggyorsabb a BDC-MARCPOL csapatból Pawel Bernas volt, aki 3 óra 22 perc 36 másodperc alatt teljesítette a 152,8 kilométeres versenytávot. A legjobb magyar versenyző az AMPLATZ-BMC színeiben Kusztor Péter lett, aki 3 óra 24 perc 41 másodperces idejével a 23. helyen ért célba.

A lengyel Pawel Bernas nyerte a 2. V4 Kerékpárverseny magyar futamát (Fotó: Vanik Zoltán)

A lengyel Pawel Bernas nyerte a 2. V4 Kerékpárverseny magyar futamát
(Fotó: Vanik Zoltán)

Sikeres volt a kerékpáros nap

Játékos kerékpáros és egyéb programok, valamint a három távon kiírt „Kínok Kínja” amatőr futam várta már délelőtt 10 órától a kerékpársport, a kerékpározás szerelmeseit Visegrádon. Szerencsére, az időjárás megkegyelmezett a programok nagy részének, így a „Kínok Kínja” befutóinak és Radics Gigi koncertjének is. Az amatőr futam egyik indulója az olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó, Kovács „Koko” István volt, aki a Magyar Kerékpáros Nap arcaként teljesítette a feladatot.

A 2. V4 Kerékpárverseny összetett végeredménye: 1. Patrik Tybor (SVK) (k), 2. Josef Hosek (CZE) (j), 3. Martin Hunal (CZE) (b) (Fotó: Vanik Zoltán)

A 2. V4 Kerékpárverseny összetett végeredménye: 1. Patrik Tybor (SVK) (k), 2. Josef Hosek (CZE) (j), 3. Martin Hunal (CZE) (b)
(Fotó: Vanik Zoltán)

Martonyi János külügyminiszter a rendezvény végén tartott beszédében kiemelte, a sport, a kerékpár összehozza az embereket. A Visegrádi országok között létrejött együttműködés és a V4 Kerékpárverseny lényege, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a nemzetek. Mint mondta, politikai és gazdasági szempontok szerint is fontos az összeköttetés fejlesztése, amelyre a Visegrádi Alap pályázatai minden ország számára kiváló lehetőségeket nyújtanak. Hozzátette, idén Magyarország a soros elnök, de 2015-ben, Szlovákia elnöksége alatt is folytatni szeretnék a V4 Kerékpárversenyt.

A 2. V4 Kerékpárverseny záró futamának legjobb magyar versenyzője Kusztor Péter lett (Fotó: Vanik Zoltán)

A 2. V4 Kerékpárverseny záró futamának legjobb magyar versenyzője Kusztor Péter lett
(Fotó: Vanik Zoltán)

Eredmények

A V4 Kerékpárverseny magyarországi futamának végeredménye:

1. Pawel Bernas (POL) BDC-MARCPOL 3:22:36
2. Kamil Zielinski (POL) MEXLER +0:00:32
3. Marek Canecky (SVK) AMPLATZ-BMC +0:00:42

A V4 Kerékpárverseny magyarországi futamának nemzetenként legjobb versenyzői:

POL – Pawel Bernas (1.) BDC-MARCPOL 3:22:36
SVK – Marek Canecky (3.) AMPLATZ-BMC +0:00:42
CZE – Jiri Poliniczky (6.) BAUKNECHT-AUTHOR +0:00:51
HUN – Kusztor Péter (23.) AMPLATZ-BMC +0:02:05

A V4 Kerékpárverseny összetett végeredménye:

1. Patrik Tybor (SVK) DUKLA TRENCIN TREK
2. Josef Hosek (CZE) BAUKNECHT-AUTHOR
3. Martin Hunal (CZE) BAUKNECHT-AUTHOR

A 2. V4 Kerékpárverseny magyar szakaszának hivatalos eredménylistája pdf formátumban megtekinthető/letölthető ide kattintva.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu