Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Lengyel győzelem az 1. Visegrád 4 Kerékpárversenyen – EREDMÉNYLISTA

Négy ország és összesen 533 km várt a versenyzőkre az első alkalommal megrendezett Visegrád 4 Kerékpárverseny két napján, amelyen a lengyelországi befutón – a szurkolók nagy örömére – hazai győzelem született.

Az 1. Visegrád 4 Kerékpárverseny dobogósai (Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

Május 17-én rajtolt Budapestről, a WestEnd City Centertől az 1. Visegrád 4 Kerékpárverseny mezőnye, hogy a Visegrádi Csoport négy országában – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – tekerve, 533 km megtétele után célba érjenek Krakkóban. A távot leggyorsabban a Corratec csapat lengyel versenyzője, Andrzej Kaiser teljesítette.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

A versenyzők Esztergomnál hagyták el Magyarországot, majd Szlovákián és Csehországon áthaladva, másnap délután érkeztek meg Krakkóba. Az indulók a budapesti rajtnál nem kis megpróbáltatásnak vágtak neki, hiszen – a négy ellenőrző pontnál a rövidebb megállásokat leszámítva – gyakorlatilag egyben kellett teljesíteniük a távot, ráadásul a hegyi szakaszokkal tarkított verseny szlovákiai és csehországi útvonalait többnyire sötétedés után kellett megtenniük.

A verseny díjazottjai és a Visegrádi Csoport országainak külügyminiszterei a krakkói díjátadón (Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

A verseny díjazottjai és a Visegrádi Csoport országainak külügyminiszterei a krakkói díjátadón
(Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

A versenyen végül a lengyelek örülhettek a legjobban, hiszen amellett, hogy 13 óra 59 perc 56 másodperces idővel Andrzej Kaiser volt a leggyorsabb, az első hat helyen lengyel versenyző ért célba. Számunkra viszont az a nagy öröm, hogy Kónya Tamás nyolcadikként, míg Fejes Gábor (mindketten Dr. Bátorfi AKTK versenyzői) a kilencedikként haladt át a célvonalon.

A hivatalos eredménylisták letölthetők az alábbi linkekre kattintva:

egyéni eredménylista;
csapat eredménylista.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu