Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Nico Mattan: a V4 magyarországi befutója egy kicsit olyan, mintha a Flandriai Körversenyen járnánk

A 2017-es V4 Kerékpárverseny magyarországi szakasza 2017. április 22-én rajtol a Westend City Center főbejárata elől. A versenyzők pontban délben indulnak két kerékpáros legenda, Bodrogi László és Nico Mattan jelenlétében.

Nico Mattan

Nico Mattan 2005-ben megnyerte az egyik legfontosabb belga klasszikust a Gent-Wevelgem viadalát, de sokáig a századik Párizs-Roubaix is róla szólt. A belga kerékpársport egyik ikonja, akit fénykorában egynapos specialistaként tartottak számon, 2016 után lesz ismét a verseny díszvendége.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

Harmadszor érkezel Magyarországra, mennyire nyűgözött le az országunk?

A magyar emberek nagyon barátságosak. Valóban harmadszor érkezem az országba, öt évvel ezelőtt jártam először nálatok egy barátom meghívására, aki évek óta Budapesten él. Magyarország természeti értékei lenyűgözőek, amikor tavaly ellátogattam a Balatonhoz teljesen elállt a lélegzetem. Alig várom már, hogy újra láthassam ezt a fantasztikus tavat.

Hogyan tetszett a 2016-os V4 Kerékpárverseny, mit vársz az idei viadaltól?

Maga a verseny nagyon tetszett, mind a rajtállomás, mind pedig a befutó remek helyszínre volt szervezve. A célhely az valami fenomenális, az apátság körüli körözés, a macskakövekkel, hasonló egy belga klasszikus viadal falaihoz. A V4 magyarországi befutója kicsit olyan, mintha a Flandriai Körversenyen járnánk. Remek versenyt várok idén is, vélhetően ezúttal is a csak a végjátékban dől el a győztes kiléte.

Miben kellene fejlődnie az eseménynek, hogy még nagyobb presztízzsel bírhasson?

A budapesti autós forgalom mindenféleképpen problémát okoz. Erre érdemes lenne kitalálni valamit. A kisebb problémák ellenére úgy vélem, hogy jó úton halad a verseny, biztos vagyok benne, hogy egy-két éven belül magasabb kategóriába léphet, és akkor a legjobb európai profi csapatokat is köszönthetjük a rajtnál.

Miként látod a jelenkor európai kerékpáros kultúráját?

Évről-évre azt tapasztalom, hogy növekszik a kerékpárosok száma, és ez természetesen igaz Magyarország kerékpáros-kultúrájára is. A profi versenyeket illetően az elmúlt évtizedben legfőképpen az infrastruktúra és a technika fejlődött rengeteget. Szerencsére számos remek versenyző található a mezőnyben, akik példaként állnak a fiatalok előtt.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu