Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Ötéves a Visegrád 4 Kerékpárverseny – Az idei sorozat Magyarországon zárul

Öt évvel ezelőtt, 2013. május 17-én Budapestről rajtolt el először a Visegrádi Csoport országainak közös kerékpáros viadala, a V4 Kerékpárverseny, így idén immár hatodik alkalommal vág neki a mezőny, hogy teljesítse a négy ország egy-egy UCI 1.2 ME besorolású egynaposát. A magyar versenyre május 12-én kerül sor.

V4 Kerékpárverseny 2018

Szlovákiában rajtol, majd a cseh és a lengyel verseny után Magyarországon zárja az idei sorozatot a V4 Kerékpárverseny (Visegrad 4 Bicycle Race) mezőnye. A magyar szakasz ezúttal is Budapest és Pannonhalma között kerül megrendezésre, ám új rajthelyszínnel, a versenyzők ugyanis rendhagyó módon ezúttal nem a WestEnd City Centertől vágnak majd neki a távnak.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

Öt évvel ezelőtt még egy több mint 500 kilométeres verseny került került lebonyolításra a Visegrádi Csoport négy tagországának területén, azóta azonban már a sorozat részeként Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia is évente egy-egy UCI 1.2 ME besorolású egynapos versenyt rendez. Ez amellett, hogy olimpiai és világbajnoki kvalifikációs pontok szerzésére ad lehetőséget, a hazai élmezőny számára is kiemelt versenyzési lehetőséget biztosít. A versenysorozat minden évben azon országban zárul, amely éppen betölti a Visegrádi Csoport soros elnökségét.

Idén Szlovákiában dördül el a startpisztoly március 31-én, majd a sorozat április 21-én Csehországban, valamint másnap, április 22-én Lengyelországban folytatódik. Mivel 2017. július 1. és 2018. június 30. között ismét Magyarország tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét, így a záróversenyre ezúttal hazánkban kerül sor, a külföldi partnerekkel való többszöri egyeztetés után végül majdnem napra pontosan öt évvel az első viadal után, május 12-én. Ahogy az elmúlt két évben, úgy a versenyzők most is Budapest és Pannonhalma között tekernek majd, az ötéves évfordulóra és a magyar elnökségre való tekintettel azonban kivételesen a Várkert Bazártól rajtolva.

A befutó előtt ebben az évben is megrendezésre kerül – immár negyedik alkalommal – a Pannonhalma Prológ amatőr kerékpáros időfutam is.

Az évforduló alkalmából azonban nemcsak a rajt helyszíne változik: a hazai V4 versenyeket szervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) a tervek szerint július 22-én még egy UCI 1.2 ME besorolású egynapost rendez V4 Special Series néven, Debrecen és Ibrány között.

A versenyekről hamarosan bővebb információk is olvashatók lesznek honlapunkon.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu