Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Rózsa Balázs a legjobb magyar a V4 szlovákiai napján

A magyarországi futam után ma a Visegrádi Négyek (V4) kerékpárverseny-sorozat szlovákiai állomására került sor, melyen Rózsa Balázs (Szuper Beton) érte el a legjobb magyar eredményt.

Forrás: Bikemag.hu - Takács Tamás  |  Nyomtatás
V4 Kerákpárverseny 2016 (Fotó: Vanik Zoltán)

Az UCI 1.2 kategóriás Szlovák GP-n 161 kilométert kellett teljesíteni, Pozsony körül, teljesen sík terepen. A főszereplő a szél és a szélezésben kiváló ukrán kontinentális csapat, a Kolls volt, ma sikerült is megszerezniük a győzelmet, Andriy Kulyk révén.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

A magyarok közül (a Szuper Beton, a DKSI és a Mugen Race indult) a Szuper Beton színeiben Rózsa Balázs nyújtotta a legjobb teljesítményt, 33. lett a második bolyban érkezve, így felhúzhatta a trikót, ami a négy ország legjobbjainak jár. Balázs így foglalta össze a történteket:

Megúsztuk a nagyon rossz időt, eső nem, csak szél volt a versenyen, de az nagyon erős. Főleg kivárásra zajlottak az események, az ukrán Kolls csapata irányított mindent, többször leszélezve a mezőnyt. Először 70 kilométernél szakították szét a sort az oldalszélben, elöl kb. 15-en maradtak, mögöttük mi 30-an főmezőnyként és még kisebb bolyok. 90 kilométernél utolértük az első sort majd hátulról is felért egy kisebb csoport. 110-nél újabb szélezés a Kolls jóvoltából, 2 sor, 18-an elöl, mögöttük mi 20-an, ettől kezdve végig így forogtunk a célig a maradék 50 kilométeren.”

A Szuper Beton csapatvezetője, Stubán Ferenc így nyilatkozott a hétvégéről:

A két nap margójára annyit mondanék, hogy összességében elégedett vagyok, a csapatból mindenki végigküzdötte mindkét versenyt, pedig figyelembe kell venni, hogy a srácok a Marokkói Körverseny után 1500 versenykilométerrel a lábukban kicsit fáradtabban mozogtak. Az első nap kicsit szerencsétlenebbül alakult, első számú emberünk, Móricz Dani az első kör elején elesett, így elúszott a jobb helyezés. A magyarországi futam azonban a rajtnál a kísérőautókkal történteket leszámítva nagyon jól szervezett verseny volt. Csillagos ötös a lebonyolítás, Pannonhalmán rengetegen szurkoltak, jöttek oda gratulálni, nagyon jót tett a kerékpársport popularitásának. Örülök annak is, hogy a csapatunkat Gilberto Simoni segítségével nagy létszám előtt sikerült prezentálni.”

Eredmények:

1. KULYK Andriy (Kolss BDC Team) 3:48:41
2. KANKOVSKY Alois (Whirlpool Author) a. i.
3. JANIACZYK Blazej (Wibatech Fuji) a. i.

33. RÓZSA Balázs (Szuper Beton)
34. ÁBROK Norbert (DKSI)

55. MÓRICZ Dániel (Szuper Beton) 11:15

60. PÁLYI Csaba (DKSI) 11:15
67. VARGA Péter (Mugen Race) 11:26

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu