Visegrád 4 Országúti Kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Visegrad 4 Special Series: világsztár a Zengő KSE színeiben

A Visegrád 4 Kerékpárverseny hazai szervezője még egy nemzetközi országúti kerékpárversenyt rendez hazánkban. 2018. július 22-én Debrecenben rajtol és Ibrányban ér célba az UCI Europe Tour versenynaptárában 1.2-es besorolással szereplő egynapos, melynek mezőnyében egy igazi világsztárt is köszönthetünk.

Andrea Tafi

A Zengő Kerékpáros Sportegyesület színeiben ugyanis rajthoz áll az 1996-os Párizs-Roubaix győztese az olasz Andrea Tafi, aki pályafutása során olyan nívós sikereket mutathat fel, mint a Lombard Körverseny (1996), az olasz nemzeti bajnokság (1998) vagy a Flandria Kör (2002) megnyerése.

Hirdetés▾
Fisher Klímatechnika

Nem először érkezik hazánkba, milyen élményei vannak az országunkról?

Magyarország egy nagyon szép ország, bár eddig még csak két városban jártam, Zalakaroson és Budapesten. Zalakarosban az tetszett leginkább, hogy karnyújtásnyira van a természettől és a Balatontól. Igaz Budapesten csak egy estét töltöttem, mégis nagyon megfogott, egy pörgő, de élhető városnak tartom.

Hogyan jött a lehetőség, hogy rajthoz álljon a V4 Special Series UCI kategóriás versenyén?

Megkerestek ezzel a megtisztelő lehetőséggel, én pedig úgy döntöttem, hogy élek vele. Kíváncsi vagyok, hogy mit tudok kihozni magamból éles szituációban, habár mar jó pár éve abbahagytam az aktív versenyzést, de minden lehetséges…

Andrea Tafi

Milyen célokkal áll rajthoz a versenyen, mi az, amivel elégedett lenne?

Nincsenek elvárásaim, nem is lehetnek. Jó hangulatot szeretnek teremteni a szurkolók számára, összemérni a teljesítményemet a fiatalokkal, felvenni velük a versenyt. Az eredmény nem annyira fontos, de a lehető legjobbat akarom kihozni magamból.

Pályafutása során nyert Lombard Körversenyt, Flandriai Kört és Párizs-Roubaix-t is, de melyik győzelmére emlékszik vissza legszívesebben?

Egyértelműen a Flandriai Körverseny megnyerése a legnagyobb sikere a pályafutásomnak. Soha nem gondoltam volna, hogy meg tudom nyerni. Az utolsó kilométerek igazan különlegesek voltak számomra. Johan Museeuw és Peter Van Petegem kontrollálták az első csoportot, próbálták egymást megrajzolni. Négy kilométerrel a vége előtt indítottam, ők pedig hezitáltak, éppen annyit, hogy hazaérhessek.

Andrea Tafi

Az 1996-os Roubaix minden kerékpárrajongó számára felejthetetlen. A Mapei-GB csapata egyszerűen leamortizálta a mezőnyt, végül Johan Museeuw győzött Gianluca Bortolami előtt, miközben ön a harmadik helyen zárt. Meséljen, kérem erről a napról?

Valóban a kerékpársport egyik tényleg felejthetetlen napjáról beszélünk. Remek verseny volt, tudtam, hogy van esélyem nyerni. Mivel csapatként leamortizáltuk az egész mezőnyt és lényegében együtt értünk célba, így a harmadik hely nekem ugyanannyit jelent mintha első lettem volna.

Visszavonulása óta sem tud elszakadni a kerékpársporttól, Gran Fondókon indul, de információink szerint a kerékpáros turizmusból is kiveszi a részét.

A visszavonulásom után két évig nem igazan kerékpároztam, egy nagyon nyugodt időszaka volt ez az életemnek, de aztán éreztem, hogy újra tekernem kell ahhoz, hogy jól érezzem magam, egészséges legyek. Elkezdtem versenyekre és Gran Fondókra járni, így mondhatjuk, hogy igen, ez egy életre szóló szerelem. Ez azonban már egy másik aspektusa a kerékpársportnak. A kerékpáros turizmus lényege nem a versenyzés, hanem, hogy a résztvevők élvezzék a kerékpározást.

   
A verseny partnerei és támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport magyar elnöksége 2017/18 Külgazdasági és Külügyminisztérium Fisher Klímatechnika Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Kerékpáros Szövetség WestEnd City Center
Nissan Arval Magyarország Kft. Magyar Turisztikai Ügynökség Hungarofest Váradi Mentőszolgálat Rock FM Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Grant Thornton Valuation Kft. GESU NutriDepó Support Bikers Tomtom Sports Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfiPress - Ifjúsági magazin és diákportál
RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó Pannonhalma Ibrány Debrecen Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum TT DIGITAL Kft. Demeter Pálinka Manufaktúra
Kulcsár-Fém Kft. Winner-B Kft. KFZS Kft. BENU Kristály Gyógyszertár DV Parking Kft. Nyír-Ktl Kft.
Keresés
Honlapinfó

A Visegrádi Négyek országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) által 2013-ban elindított országúti kerékpáros versenysorozat magyarországi versenyeinek hivatalos honlapja.
www.v4kerekparverseny.hu

V4 Kerékpárverseny.hu