V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2013 – Visegrád 4 Kerékpárverseny

Az első Visegrád 4 Kerékpárverseny mezőnye 2013. május 17-én rajtolt Budapesten, majd 533 kilométer megtétele után másnap Krakkóban ért célba.

Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu

A magyar V4 elnökségi periódus kezdetén, a 2013. évi firenzei kerékpáros világbajnokság helyszínén a négy társszervező szerződésben rögzítette azokat az alapelveket, amelyek mentén az együttműködés azóta is folyamatos és zökkenőmentes. A négy ország minden évben egy-egy UCI 1.2 ME kiemelt kategóriás nemzetközi országúti kerékpárversenyt rendez, amelyek célja, hogy tovább népszerűsítsék a V4 országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) együttműködését.

533 kilométer megtétele várt a Visegrádi Csoport négy tagországának, valamint a keleti-partnerség országaiból verbuválódott indulókra 2013-ban, az első Visegrád 4 Kerékpárversenyen, amely még nem a négy tagország külön versenyeiből állt. A szervező a profi kerékpárversenyek (pl. Tour de Pologne) rendezésében már nagy tapasztalatokat szerzett Lang Team Sp. z.o.o volt.

Maximum 300 résztvevő indulhatott 2013. május 17-én délután Budapestről, a WestEnd City Center tetőteraszáról, a leggyorsabbak pedig másnap délben értek célba Krakkó városának főterén. A magyarországi szakasz biztosításával Martonyi János külügyminiszter Törzsök Zsoltot bízta meg.

Radosław Sikorski, lengyel külügyminiszter a varsói sajtótájékoztatón (Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

Radosław Sikorski, lengyel külügyminiszter a varsói sajtótájékoztatón
(Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

Kapcsolódó link:
A 2013-as versenyévad hírei, fotói és videói

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók