V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2018-ban indult először pro-kontinentális csapat a V4 Kerékpárversenyen

A lengyel CCC Sprandi Polkowice személyében ebben az évben már egy pro-kontinentális, azaz profi másodosztályú sor is rajthoz állt a legnagyobb presztízzsel bíró magyar egynaposon, ráadásul Frantisek Sisr személyében a viadal győztese is tőlük került ki.

Megjelent: 2023. június 2., péntek
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőit 2018-ban, ahol a győzelmet a cseh Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) szerezte meg.

Sisr 2012-ben az ASC Dukla Praha kontinentális csapatában vált ismert kerékpárossá, majd eredményei gyanánt 2016-ban a Klein Constantia sorához került, amely akkor az egyik legismertebb profi klub, az Etixx-Quick Step utánpótlásbázisaként funkcionált. Mivel abban az évben a Kelet-Bohémiai Körversenyen és a Bretagne-i Körön is villogott, így az év végén gyakornoki státuszt kapott a WorldTour egyesületnél.

Habár a legmagasabb osztályban nem sikerült megragadnia, még sem kellett csüggednie, hisz a lengyel másodosztályú CCC Sprandi Polkowice kétéves kontraktust kínált számára. Pályafutása legjobb évei is ekkor következtek, melyek közül egyértelműen a 2018-as volt a legkiugróbb, amikor a magyar egynapos mellett egy kiemelt kategóriás holland klasszikuson, a Ronde van Drenthe viadalán is elsőként gurult át a célvonalon, sőt további nyolc alkalommal zárt .1-es besorolású versenyen a legjobb tíz között.

A sikerek ellenére mégsem maradt a lengyeleknél, utolsó két szezonjára hazaigazolt a legerősebb cseh formációhoz, az Elkov-Kasper sorához, melynek színeiben 2019-ben még megszerezte hazája országúti bajnoki címét. Ellenben a viszontagságokkal teli 2020-as idény végén úgy döntött, hogy mindössze huszonhét évesen befejezettnek tekinti kerékpáros pályafutását.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend