V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2019-ben is Budapest és Pannonhalma között teker a Visegrád 4 Kerékpárverseny mezőnye

Az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő sorozat második állomása lesz idén a magyarországi verseny május 11-én: a mezőny ezúttal is Budapesten rajtol és Pannonhalmán ér majd célba.

Megjelent: 2019. március 10., vasárnap
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny 2018 (Fotó: Vanik Zoltán)

A Visegrád 4 Kerékpárverseny (Visegrad 4 Bicycle Race) 2019-es versenysorozata Lengyelországban startol április 28-án. A magyarországi versenyre május 11-én kerül sor, a záróverseny pedig másnap, május 12-én lesz Szlovákiában. A magyarországi verseny a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából ezúttal is a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület szervezésében kerül megrendezésre.

A 2013-ban, lengyel kezdeményezésre életre hívott Visegrad 4 Bicycle Race első alkalommal még egy több mint 500 kilométeres versenyként került megrendezésre a Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) területén, azóta azonban már a sorozat részeként mind a négy ország évente egy-egy UCI 1.2 ME besorolású egynapos versenyt rendez. (A csehországi verseny idén technikai okok miatt elmarad.) Ez amellett, hogy olimpiai és világbajnoki kvalifikációs pontok szerzésére ad lehetőséget, a hazai élmezőny számára is kiemelt versenyzési lehetőséget biztosít.

Hazánkban, ahogy 2015 óta minden évben, idén is Budapesten rajtol majd a nemzetközi mezőny, majd mintegy 170 kilométer megtétele után, többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravaszd érintését követően érkezik meg Pannonhalmára, ahol a versenyzőknek most is több alkalommal meg kell küzdeniük a néhol 15%-os emelkedővel. Ezen az útvonalon tavaly – a papírformának megfelelően – a lengyel pro-kontinentális CCC Sprandi Polkowice sora diktálta a tempót, a végén egy-egy versenyzővel meg is szerezve az első és második helyet.

Az idei versenyről hamarosan bővebb információk is olvashatók lesznek honlapunkon.

Megosztás
Főtámogatók

Nemzetközi Visegrádi AlapKülgazdasági és KülügyminisztériumFisher KlímaberendezésekEmberi Erőforrások Minisztériuma

Partnerek

A Visegrádi Csoport szlovák elnöksége 2018/19Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.huNissanArval Magyarország Kft.Magyar Turisztikai ÜgynökségVáradi MentőszolgálatVeritas Gold ásványvízMédiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő AlapGrant Thornton Valuation Kft.GESUSupport BikersFair TimingBikemag.hu - Kerékpársport portálIfifPress - Ifjúsági Magazin és DiákportálRideHard.huKonuszbikes.huVanik Zoltán FotóPannonhalmaIbrányIbrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és SportcentrumTT DIGITAL Kft.Demeter Pálinka ManufaktúraKulcsár-Fém Kft.Winner-B Kft.KFZS Kft.BENU Kristály GyógyszertárNyír-Ktl Kft.