V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2020. április 18-án jön a 8. Visegrád 4 Kerékpárverseny – ELHALASZTVA

A Visegrádi Csoport országainak közös országúti kerékpáros versenysorozatának első állomása lesz idén a magyarországi verseny, amelynek mezőnye a 2019-es versenyhez hasonlóan Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtol, majd immár lassan hagyományosan Pannonhalmán ér célba.

Megjelent: 2020. január 21., kedd
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny

A koronavírus-járvány, illetve a terjedésének megakadályozását célzó magyarországi és európai intézkedések miatt, valamint elsődlegesen a nézők, a versenyzők és minden résztvevő egészségének megóvása érdekében a magyarországi verseny április 18-án nem kerül megrendezésre. A verseny elhalasztásra került egy későbbi időpontra, amelyről természetesen tájékoztatást adunk majd.

Április 18-án tehát nemcsak a hazai verseny, hanem az idei sorozat is Budapesten rajtol el. A Visegrad 4 Bicyle Race másnap Szlovákiában folytatódik, a lengyelországi versenyre április 25-én kerül sor, majd a 2020-as sorozat egy nappal később Csehországban zárul.

A magyar verseny útvonala a tervek szerint nem változik a tavalyihoz képest, így ezúttal is 168,7 kilométert kell majd letekerniük a versenyzőknek, benne a szokásos pannonhalmi körözéssel, na meg a helyenként 15%-os emelkedővel, amelyet ezúttal sem lesz elég egyszer megmászni. A verseny – csakúgy, mint a sorozat többi viadala – természetesen most is 1.2-es besorolással szerepel a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában.

Jelenleg korai lenne bármiféle esélylatolgatásba kezdeni, hiszen nem ismert még a mezőny teljes összetétele, azonban ahogy minden évben, úgy most is reménykedünk egy kiemelkedő magyar sikerben. Dina Mártonnak 2019-ben ez majdnem sikerült, a technika ördöge azonban közbeszólt, de a legjobb magyar versenyzőként így is a 13. helyen ért célba. Reméljük, idén ezen a versenyen születnek majd magyar UCI pontok, egy dobogós helyezésnek pedig még jobban örülnénk.

Mindez kiderül majd az április 18-i versenyen, amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából ezúttal is a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület szervezésében kerül megrendezésre.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend