V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

32 magyar indulóval rajtol az 1. Visegrád 4 Kerékpárverseny – RAJTLISTA

Az első alkalommal 2013. május 17-18-án, Budapest és Krakkó között megrendezésre kerülő V4 Kerékpárverseny célja a húszéves múltra visszatekintő visegrádi együttműködés népszerűsítése.

Megjelent: 2013. május 16., csütörtök
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
1. Viisegrad 4 Bicycle Race (Fotó: YouTube.com)

Az extrém versenytávjáról elhíresült kerékpáros maraton versenyre már 32 hazai versenyző – közöttük két hölgy is – nevezett. A maraton résztvevői május 17-én, 16.00 órakor indulnak Budapestről, a WestEnd bevásárlóközponttól, majd négy ellenőrzőpont beiktatásával Szlovákián, valamint Csehországon keresztül másnap érkeznek meg a lengyelországi Krakkóba, ahol a visegrádi országok külügyminiszterei köszöntik őket.

A szervezők leginkább kihívást kedvelő amatőrökre, mintsem profik indulására számítanak, de mivel a több mint 500 kilométeres távot néhány rövidebb pihenőtől eltekintve egyben kell teljesíteni, a versenyzők megfelelő mentális és egészségi, illetve a kerékpárok jó technikai állapota is az indulás feltétele. A résztvevőket kisbuszok és orvosi személyzet kíséri a verseny teljes szakaszán.

1. V4 Kerékpárverseny - Áthaladási időpontok

Tervezett áthaladási időpontok

A szervezők előzetesen összesen 300 indulóra számítottak, ebből 120 helyet tartottak fenn a lengyel, 60-60 helyet a szlovák és magyar, 40 helyet a cseh, 20 helyet pedig a Keleti Partnerség országaiból érkező versenyzőknek. A kiemelkedően magas, 100.000 eurós összdíjazású versenyre egyéni és csapat kategóriákban is lehetett nevezni, utóbbira legalább ötfős együttesek jelentkezését várták. A csapatok esetében a táv teljesítésének feltétele, hogy legalább három csapattagnak célba kell érnie.

A hivatalos rajtlista pdf formátumban megtekinthető/letölthető ide kattintva.

1. V4 Kerékpárverseny - Útvonal

A verseny útvonala

WestEnd Bringa Weekend

A nemzetközi verseny fő szponzora a TriGránit csoport, amely a maraton felvezetéseként háromnapos bicikliünnepet szervez a WestEnd City Centerben és környékén, különböző kulturális és sportprogramokkal.

Élő koncertekkel, divat- és kerékpár-akrobatikus bemutatókkal szórakoztatják a kilátogatókat. Családi bringatúrával (Római partra), színes családi és gyerek programokkal várják a családos kerékpárszerető embereket, akik részt vehetnek a bringa-szépségversenyen és a jótékonysági kerékpárárverésen is.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend