V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A 2017-es V4 Kerékpárverseny győztese WorldTour-viadalon is viselhetett sárga trikót

2019 végén nyolc UCI-sikerrel a háta mögött tekintette befejezettnek pályafutását a lengyel Kamil Zielinksi, aki karrierje során egyetlen nap erejéig még a Lengyel Körverseny sárga trikóját is megkaparintotta.

Megjelent: 2022. május 3., kedd
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Budapest és Pannonhalma között 173,7 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőit 2017-ben. Az utolsó métereken, az Apátsághoz vezető emelkedőn ketten harcoltak a győzelemért, amit végül a lengyel Kamil Zielinski (Domin Sport) szerzett meg.

Az 1988-as születésű Zielinski a CCC berkein belül vált profi kerékpárossá, 2010-ben és 2011-ben is tagja volt a pro-kontinentális sornak, bár túl sok nagy versenyen nem kapott szerepet. Később több kisebb, lengyel kontinentális csapatban is megfordult, úgy mint a Las Vegas Power Energy Drink, a Mexller, a Domin Sport vagy a Team Hurom. Legjobb idénye egyértelműen a 2017-es volt, amikor a V4 Kerékpárverseny mellett a Visegrád 4 Lengyel Nagydíját is megnyerte, de ő győzött a cseh East Bohemian Tour összetettjében, sőt az idény későbbi szakaszában – 2.2-es megmérettetéseken – további három etapgyőzelmmel gazdagította repertoárját.

Karrierje legemlékezetesebb napja ellenben biztos, hogy 2015. augusztus 4-e volt. A 72. Lengyel Körverseny WorldTour viadalának negyedik, Jaworzno és Nowy Sacz közötti 220 kilométeres szakaszán, egy három fős szökéssel hazaérve másodikként végzett, ezzel pedig hazája válogatottjának tagjaként megszerezte a verseny összetettjében élen álló kerekesnek járó sárga trikót. Persze azt a papírformának megfelelően a következő hegyi etapon elvesztette, ám ennek ellenére is az ő nevével volt tele a nemzetközi kerékpáros sajtó.

2019-ben a Team Hurom-BDC színeiben búcsúzott a profi sporttól.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend