V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A 2018-as V4 Special Series legjobbja már a Milánó-Sanremón is kipróbálhatta magát

A My Bike-Stevens magyar versenyzője, Kusztor Péter a cseh Karel Tyrpkl (Pardus Tufo-Prostejov) és a szerb Marko Danilovic (Szerbia) kettősét utasította maga mögé a hajrában, ezzel megnyerve a Debrecen és Ibrány közötti, 157,6 kilométeres versenyt.

Megjelent: 2022. május 17., kedd
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület még egy nemzetközi országúti kerékpárversenyt rendezett hazánkban. 2018. július 22-én Debrecenben rajtolt és Ibrányban ért célba a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában is szereplő egynapos viadal mezőnye.

Kusztor Pétert nem nagyon kell bemutatni a hazai kerékpársport szerelmeseinek. Korábbi olimpikonunk 2006-ban került a kontinentális P-Nívó-Betonexpressz csapatához, majd megfordult a svájci Atlas Personal, az olasz-magyar Utensilnord és az osztrák Amplatz-BMC (később MyBike-Stevens) színeiben is, 2019-től pedig a ProTeam Novo Nordisk kerékpárosa.

Pályafutása során kétszer nyerte meg a magyar bajnokság országúti mezőnyversenyét, egyszer az egyéni időfutamot, de győzött a Bretagne-i Körverseny összetettjében és a GP Bradlo, a GP Hydraulika Mikolasek és a GP Betonexpressz 2000 egynaposain is.

Kusztor Péter számára a 2018-as Cseh Körversenyen történt bukását követően vált világossá, hogy cukorbeteg. A magyar versenyző ezután került a színtisztán csak egyes típusú diabéteszes sportolókból álló másodosztályú, Team Novo Nordisk csapatába, ahol a 2019-es idényben nem kevesebb mint nyolc többnapos szakaszversenyen indult, de rajthoz állhatott a legendás Milánó-Sanremó klasszikusán is, amit sikeresen be is fejezett.

A 2020-as koronavírus sújtotta idényben, majd a 2021-es szezonban is számos nagynevű viadalon szerepelt, közel hetven UCI versenynapot teljesítve, ezzel öregbítve a magyar kerékpársport renoméját. Természetesen teljesítményével 2022-re is kivívta magának a szerződést.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend