V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A 2018-as V4 Special Series legjobbja már a Milánó-Sanremón is kipróbálhatta magát

A My Bike-Stevens magyar versenyzője, Kusztor Péter a cseh Karel Tyrpkl (Pardus Tufo-Prostejov) és a szerb Marko Danilovic (Szerbia) kettősét utasította maga mögé a hajrában, ezzel megnyerve a Debrecen és Ibrány közötti, 157,6 kilométeres versenyt.

Megjelent: 2021. február 23., kedd
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület még egy nemzetközi országúti kerékpárversenyt rendezett hazánkban. 2018. július 22-én Debrecenben rajtolt és Ibrányban ért célba a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában is szereplő egynapos viadal mezőnye.

Kusztor Pétert nem nagyon kell bemutatni a hazai kerékpársport szerelmeseinek. Korábbi olimpikonunk 2006-ban került a kontinentális P-Nívó-Betonexpressz csapatához, majd megfordult a svájci Atlas Personal, az olasz-magyar Utensilnord és az osztrák Amplatz-BMC (később MyBike-Stevens) színeiben is, 2019-től pedig a ProTeam Novo Nordisk kerékpárosa.

Pályafutása során kétszer nyerte meg a magyar bajnokság országúti mezőnyversenyét, egyszer az egyéni időfutamot, de győzött a Bretagne-i Körverseny összetettjében és a GP Bradlo, a GP Hydraulika Mikolasek és a GP Betonexpressz 2000 egynaposain is.

Kusztor Péter számára a 2018-as Cseh Körversenyen történt bukását követően vált világossá, hogy cukorbeteg. A magyar versenyző ezután került a színtisztán csak egyes típusú diabéteszes sportolókból álló másodosztályú, Team Novo Nordisk csapatába, ahol a 2019-es idényben nem kevesebb mint nyolc többnapos szakaszversenyen indult, de rajthoz állhatott a legendás Milánó-Sanremó klasszikusán is, amit sikeresen be is fejezett.

A 2020-as koronavírus sújtotta idényben huszonhét UCI versenynapot teljesített, a Lengyel Körverseny személyében egy WorldTour viadalon is ott lehetett, de a Tour de Hongrie-n is rajthoz állt. A Rodoszi Körön az összetett tizedik, míg a Szlovák Körön a tizenötödik helyen zárt, érthető módon a 2021-es idényre is szerződést kapott.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók