V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A hegyikerékpározásban találta meg a szenvedélyét a V4 Kerékpárverseny 2014-es győztese

2014-ben Pawel Bernas sikerével zárult a V4 Kerékpárverseny-sorozat magyarországi futama. A lengyel bringás karrierje későbbi szakaszában egészen a WorldTour szintig jutott, pályafutása megkoronázásaként 2019-ben rajthoz állhatott a Spanyol Körversenyen is. 2022-ben új kihívásokat keresve, hegyikerékpárosnak állt.

Megjelent: 2023. május 3., szerda
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Május 17-én, déli 12 órakor rajtolt el a győri ETO Parkból a 2014-ben már versenysorozattá bővülő, második Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi viadalának mezőnye, amely megannyi kilométer leküzdését követően Visegrádon ért célba. A győzelmet végül a lengyel BDC-Marcpol kontinentális csapat kerekese, Pawel Bernas szerezte meg.

Bernas rendre kiválóan teljesített a V4-es sorozat 1.2-esein, a Magyarországon elért sikerét megelőzően a szlovák futamot is nyerte, majd egy évvel később a cseh egynaposon sem talált legyőzőre.

A gliwicei születésű Bernas nevével 2011-ben találkozhattunk először, miután mindenkit maga mögé utasított a Carpathian Couriers Paths U23-as versenyen. Kiváló eredményei elismeréséül 2013-ban került a BDC-Marcpol csapatába, melyet aztán a Verva ActiveJet, a Domin Sport, majd a CCC Team követett, amely 2019-ben a BMC anyagi problémái miatt, annak licencének megszerzésével, a sportág legmagasabb osztályába léphetett.

Ebben az évben teljesedett ki leginkább a pályafutása, Bernas ekkor olyan megmérettetéseken állhatott rajthoz, mint a Flandriai Körverseny, a Kaliforniai Kör, a Criterium du Dauphiné vagy éppen a Vuelta a Espana, amit az összetett 149. helyén sikerült is abszolválnia.

2020-ra nem kapott szerződést a WorldTour sortól, így az egyik legerősebb lengyel kontinentális csapat a Mazowsze Serce Polski ajánlatát fogadta el. A koronavírus-helyzet viszontagságai ellenére is káprázatos idényt produkált. Rögtön februárban nyerte a Grand Prix Alanya 1.2-es viadalt, amit a Rodoszi Kör összetett harmadik helye, majd a Dookolo Mazowsza ugyancsak bronzérmes pozíciója követett. Az idény újraindulása után a Tour Bitwa Warszawska 1920 szakaszversenyén is harmadikként végzett, míg az idényt egy etapgyőzelemmel koronázta meg a Giro della Regione Friuli Venezia Giulia negyedik szakaszán.

2021-ben ugyancsak ebben a csapatban rótta a kilométereket, több top-10-es helyet is szerezve, ám egy évvel később új vizekre evezve, pályafutását a JBG2 CryoSpace MTB sorában folytatta, bár a lengyel országúti bajnokságon azért még mindig befért a legjobb tíz közé.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend