V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: barátaink, a lengyelek!

Várhatóan harminc csapat több mint 170 versenyzője áll rajthoz a Budapest és Pannonhalma közötti 157,3 kilométeres távon, ezúttal is világranglista pontokért küzdve. Elsőként ismerjük meg a lengyel sorokat.

Megjelent: 2022. július 4., hétfő
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A Visegrádi Együttműködés országagainak kerékpársportját tekintve kiemelkedő a lengyelek elhivatottsága, akik a 2022-es szezonban is kiválóan szerepelnek, két kontinentális soruk a HRE Mazowsze Serce Polski és a Voster-ATS a harmadosztályú klubok világranglistájának élmezőnyében tanyázik – konkrétan a második és a tizennyolcadik helyen.

A 2016-ban alakult Voster-ATS színeiben tér vissza a magyar viadalon már több ízben rajthoz álló Maciej Paterski, de Jakub Murias sem feltartott kezekkel érkezik az idei évadban már öt UCI-győzelmet számláló klubnál.

A Voster-ATS előzetes nevezése: Krysztof Parma, Maciej Paterski, Jakub Murias, Szymon Krawczyk, Damian Papierski és Patryk Stosz (mindannyian lengyelek).

Hasonló utat jár be a másik kiemelt lengyel sor a Team Hurom poraiból 2020-ban feléledő HRE Mazowsze Serce Polski, amely a 2022-es évben tizenegy győzelem mellett már további tizenegy alkalommal szerzett dobogós helyett, ráadásul Marceli Boguslawski és Jakub Kaczmarek formáját elnézve, ők is minimum a győzelem reményében érkeznek hazánkba.

A HRE Mazowsze Serce Polski előzetes nevezése: Adrian Banaszek, Marceli Boguslawski, Marcin Budzinski, Tomasz Budzinski, Dominik Gorak és Jakub Kaczmarek (mindannyian lengyelek).

A lengyel kontingenst az ország legjobb utánpótlás-nevelő egyesületei, a regionális TC Chobry Scott Glogow és a pályaszakágban is érdekelt K.S. Pogon Mostostal Pulawy teszik teljessé. A nagyrészt fiatalokra építő csapatok évek óta rendszeres résztvevői a V4-es viadaloknak, így idén is az elsők között küldték el a jelentkezésüket.

A TC Chrobry Scott Glogow előzetes nevezése: Damian Bieniek, Patryk Gieracki, Piotr Mierzynski, Antoni Olszar, Jakub Malachowski és Robert Kendzia (mindannyian lengyelek).

A K.S. Pogon Mostostal Pulawy előzetes nevezése: Karol Wawrzyniak, Marcin Zarebski, Kacper Maciejuk, Michal Sedzielewski, Ignacy Chimielewski és Szymon Korniak (mindannyian lengyelek).

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend