V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: barátaink, a lengyelek!

Várhatóan huszonnyolc csapat közel 170 versenyzője áll rajthoz a Budapest és Pannonhalma közötti 157,3 kilométeres távon, ezúttal is világranglista pontokért küzdve. Elsőként ismerjük meg a lengyel sorokat.

Megjelent: 2021. június 30., szerda
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A Visegrádi Együttműködés országagainak kerékpársportját tekintve kiemelkedő a lengyelek elhivatottsága, akik a 2021-es szezonban is kiválóan szerepelnek, két kontinentális soruk a HRE Mazowsze Serce Polski és a Voster-ATS a harmadosztályú klubok világranglistájának élmezőnyében tanyázik – konkrétan a negyedik és az ötödik helyen.

A 2016-ban alakult Voster-ATS színeiben tér vissza a címvédő, a 2019-es viadal győztese Pawel Franczak, aki ebben az évben is esélyesként áll rajthoz, mint ahogyan Pawel Ciselik sem feltartott kezekkel érkezik az idei évadban már négy UCI-győzelmet számláló klubnál.

A Voster-ATS előzetes nevezése: Pawel Franczak, Krysztof Parma, Sylwester Janiszewski, Szymon Rekita, Pawel Cieslik és Szymon Krawczyk (mindannyian lengyelek).

Hasonló utat jár be a másik kiemelt lengyel sor a Team Hurom poraiból 2020-ban feléledő HRE Mazowsze Serce Polski, amely a 2021-es évben 5 győzelem mellett már további tizennégy alkalommal szerzett dobogós helyett, ráadásul a korábban az Israel Start-Up Nation WorldTeam csapatában is megforduló észt Mihkel Raim formáját elnézve, ők is minimum egy dobogós helyért érkeznek hazánkba. Az aktuális észt bajnok mellett Piotr Brozyna és Karol Domagalski is letett már egyet s mást a kerékpársport asztalára, így kijelenthető, hogy Dariusz Banaszek bringásai is a győzelemre hajtanak.

A HRE Mazowsze Serce Polski előzetes nevezése: Piotr Brozyna, Marcin Budzinski, Tomasz Budzinski, Karol Domagalski, Jakub Kaczmarek (mindannyian lengyelek) és Mihkel Raim (észt).

A lengyel kontingenst az ország legjobb utánpótlásnevelő egyesülete, a regionális TC Chobry Scott Glogow teszi teljessé. A nagyrészt fiatalokra építő csapat évek óta rendszeres résztvevője a V4-es viadaloknak, így idén is az elsők között küldték el a jelentkezésüket.

A TC Chrobry Scott Glogow előzetes nevezése: Bartosz Rudyk, Pawel Szostka, Patryk Gieracki, Piotr Mierzynski, Maciej Stelczyk és Marcin Zarebski (mindannyian lengyelek).

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend