V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Az idei V4 Kerékpárverseny indulói: a külföldi kontinentális sorok!

Várhatóan huszonnégy csapat közel 150 versenyzője áll rajthoz július 8-án a Budapest és Pannonhalma közötti 138 kilométeres távon, ezúttal is világranglista pontokért küzdve. Elsőként ismerjük meg a külföldi UCI-bejegyzésű sorokat.

Megjelent: 2023. július 4., kedd
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Idén is jó néhány olyan csapat lesz ott a rajtnál, amely évek óta rendszeres résztvevője a Visegrád 4 Kerékpárversenynek. Kezdjük a felsorolást a címvédő sorral, a cseh Elkov-Kasperrel. A 2022-es győztes Adam Toupalik megvédené elsőségét, de Michael Boros sem leírandó mellett – egyértelmű, hogy győzelmi reményekkel vág neki a távnak Vladimir Vavra egyesülete.

Az Elkov-Kasper előzetes névsora: Jan Barta (cseh), Dominik Neuman (cseh), Adam Toupalik (cseh), Matej Zahalka (cseh), Michael Boros (cseh) és Stepan Telecky (cseh).

Bombaerős kerettel érkezik egy másik cseh kontinentális klub, az ATT Investments is, a soraiban Dina Mártonnal, akitől talán a legjobb magyar eredmény várható Pannonhalmán. Mellette itt lesz az újdonsült szlovák bajnok Matus Stocek és az észt Mihkel Raim is. Nem kérdés, hogy az Elkov mellett az ATT is a győzelemért jön.

Az ATT Investments előzetes névsora: Mihkel Raim (észt), Jakub Otruba (cseh), Daniel Turek (cseh), Dina Márton (magyar), Matus Stocek (szlovák) és Jiri Petrus (cseh).

Természetesen ezúttal sem hiányozhat az indulók közül az országúti szakág mellett a pályasportban is jeleskedő Tufo-Pardus Prostejov. A gárda érthető módon leginkább a sprintereire épít, akik közül Richard Holec okozhat meglepetést, már amennyiben van olyan erőben, hogy kibírja a pannonhalmi meredeket.

A Tufo-Pardus Prostejov előzetes névsora: Richard Holec (cseh), Wojciech Pszcolarski (lengyel), Ondrej Pokorny (cseh), Jan Vones (cseh), Matyas Koblizek (cseh) és Filip Prokopyszyn (lengyel).

Északi szomszédaink, a szlovákok két kontinentális csapattal érkeznek Budapestre, melyek közül egyértelműen kiemelkedik a Dukla Banska Bystrica, keretében azzal a magyar származású Nagy Simonnal, aki a minap nyerte meg az U23-as szlovák bajnokságot.

A Dukla Banska Bystrica előzetes névsora: Filip Lohinsky (szlovák), Nagy Simon (szlovák), Martin Chren (szlovák), Samuel Tuka (szlovák), Jakub Galovic (szlovák) és Lukas Kubis (szlovák).

Idén már UCI-bejegyzéssel versenyez az RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol, a korábbi győztes Marek Caneckyvel a sorban. Mint arra emlékezhetünk, Canecky 2016-ban nyerte meg a Visegrád 4 Kerékpárversenyt. Mellette a cseh Tomas Kalojíros neve is ismerősen csenghet, így összességében egy remek csapattal érkeznek ők is.

Az RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol előzetes névsora: Martin Voltr (cseh), Marek Canecky (szlovák), Tomas Kalojíros (cseh), Adam Foltan (szlovák), Tobias Vanco (szlovák) és Andrej Liska (szlovák).

A legjobb lengyel csapat a HRE Mazowsze Serce Polski sajnos az utolsó pillanatban visszamondta a részvételt, miután a Solidarnosc Touron több versenyzőjük is bukásba keveredett. Itt lesz viszont a Voster ATS olyan nevekkel, mint az elnyűhetetlen Maciej Paterski, Patryk Stosz vagy Piotr Brozyna. Egyértelműen esélyesek a győzelemre.

A Voster ATS előzetes névsora: Artur Sowinski (lengyel), Piotr Brozyna (lengyel), Patryk Stosz (lengyel), Maciej Paterski (lengyel), Mateusz Grubis (lengyel) és Jakub Murias (lengyel).

Félig meddig lengyel csapatnak tekinthető a német bejegyzésű Santic-Wibatech is, hiszen Wieslaw Ciasnocha építi ezt a klubot lengyel és német kerekesekre alapozva. Talán Szymon Tracz a legismertebb bringásuk, de Piotr Pekala is járt már hazánkban.

A Santic-Wibatech előzetes névsora: Fabian Schormair (német), Piotr Pekala (lengyel), Jonas Messerschmidt (német), Bartlomiej Proc (lengyel), Szymon Tracz (lengyel) és Leon Rohde (német).

Végül, de nem utolsósorban pedig érdemes szólni a szlovén Ljubljana Gusto Santic egyletéről, amelyben a horvát Viktor Potocki, valamint a tavalyi nyíregyházi ifjúsági világkupán remekelő Natan Gregorcic duója érhet oda egy-egy jobb helyezésre.

A Ljubljana Gusto Santic előzetes névsora: Dylan Hopkins (ausztrál), Natan Gregorcic (szlovén), Dan Tomsic (szlovén), Anze Skok (szlovén), Viktor Potocki (horvát) és Andrew Sampson (ausztrál).

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend