V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Christopher Enzi: a női kerékpársport előretörését Magyarországon is ki kell aknázni

Kora délután rajtol hazánk első UCI 1.2-es besorolású női kerékpárversenye, melynek főbírója az osztrák Christopher Enzi lesz.

Megjelent: 2019. május 12., vasárnap
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Christopher Enzi

A harmincnégy esztendős szakembert nagyon hamar beszippantotta a kerékpársport, hisz édesapja is UCI-bíróként dolgozik, ráadásul versenyeket is szervez, sőt egy időben még csapatvezetőként is tevékenykedett. Ez a közeg olyannyira megfertőzte, hogy hamarosan versenyzőnek állt, 2005-ben és 2006-ban kisebb osztrák kontinentális sorokban tekert, majd az U23-as korosztályból kiöregedve inkább a versenybíráskodás mellett döntött. Persze mindemellett versenyszervezőként és sportmenedzserként is kipróbálta magát.

Ezek az egymástól különböző nézőpontok sokat segítettek abban, hogy továbbfejlődjek, hiszen így nemcsak a versenybíró szemszögéből tapasztalhattam meg a versenyeket, hanem jobban megérthettem a többi szereplő feladatát is.”

Christopher Enzi

Christopher Enzi

A fiatal versenybíró fontosnak tartja, hogy a viadal előtt, közben és után is a lehető legprofibban végezze el munkáját, egyetlen nyitott kérdés se maradjon, és a versenyszervezővel is átbeszélje a negatívumokat és persze a pozitív dolgokat is.

A legtöbbször az jelent problémát, hogy a versenyzők a verseny közben megszegik a szabályokat, például egy jármű szélárnyékában haladnak, vagy nem megengedett módon frissítenek. Rengeteg dologra kell odafigyelnünk és nem szabad hagynunk, hogy kicsússzon az irányítás a kezünkből.”

Christopher Enzi

Christopher Enzi

A kerékpársport mindennapjait figyelembe véve Christopher Enzi is úgy látja, hogy a női szakág előretörése megállíthatatlan, így örömmel vette, hogy immáron hazánkban is rendeznek profi versenyt a hölgyek számára.

Nem vagyok a magyar kerékpársport szakértője, de még mindig emlékszem Bodrogi Lászlóra, aki a közelmúltban meghatározó eredményeket ért el és persze azzal is tisztában vagyok, hogy jövőre Magyarországról indul a Giro d’Italia. Ez nagyszerű dolog és minden bizonnyal segít majd újabb szponzorokat találni a magyar kerékpársport támogatására. Az elmúlt tíz évben sok új UCI verseny jelent meg Kelet-Európában, a női kerékpározás pedig különösen felfelé ívelő pályán van, amit Magyarországon is ki kell aknázni.”

Christopher Enzi

Christopher Enzi

A hölgyek Ravazdon, Bakonypéterden, Veszprémvarsányon, Bakonyszentkirályon, Bakonyoszlopon, Dudaron és Nagyesztergáron áthaladva érkeznek majd Zircre, ahonnan útjuk visszavezet Pannonhalmára. A táv 101,2 kilométer.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend