V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Egy újabb nagy magyar sikerrel búcsúztunk a 2019-es V4-es szezontól

171,4 kilométer várta a V4 Special Series második versenyének résztvevőit, amely egyben a 2019-es V4 kerékpáros-sorozat utolsó állomása is volt. A győzelmet egy fantasztikus szökés végén Pelikán János (Pannon Cycling Team) szerezte meg.

Megjelent: 2021. március 20., szombat
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

2019 július 21-én Vásárosnamény és Ibrány között hatalmas forróságban vágtak neki a résztvevők a penzumnak, de ez egy pillanatra sem szegte a versenyzők kedvét, akik hatalmas tempóban tekertek már a verseny kezdetétől, amit mi sem bizonyít jobban, mint az első óra sebességátlaga, ami 47,4 km/h volt.

Mintegy hetven kilométer megtételét követően négy fő szakadt el, ám ötven kilométerre a céltól megfogták őket. Ezt követően megszakadt a sor, huszonnégy fő került az élre, benne több magyar versenyzővel, innen ment aztán tovább Pelikán János (Pannon Cycling Team), aki mindent egy lapra feltéve küzdött, s végül meg is nyerte a versenyt, ezzel pedig negyven UCI világranglista pontot gyűjtött.

Abban az évben Pelikán pályafutása legsikeresebb szezonját zárta, hisz a V4-es viadal mellett a szekszárdi Gemenc Grand Prix II. egynaposát is nyerte, sőt a Szerb Körverseny második etapján sem talált legyőzőre.

A 2020-as idényt már Gianni Savio legendás csapata, a ProTeam Androni Giocattoli-Sidermec szerelésében kezdhette, amellyel két éves szerződést írt alá, és már olyan versenyeken is viszontláthattuk, mint a francia Párizs-Camembert.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók