V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Erős mezőny a V4 Ladies Series – Hungary viadalán

Július 24-én kerül megrendezésre hazánk harmadik UCI 1.2-es besorolású női, profi kerékpárversenye. A mezőny 12:30-kor rajtol Pannonhalmán, ahova 89,1 kilométer megtétele után, várhatóan délután három óra körül érkeznek vissza a versenyzők.

Megjelent: 2022. július 24., vasárnap
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu
V4 Ladies Series Pannonhalma 2019

A női kerékpársport előretörése megállíthatatlan. Ennek legfőbb lépcsőfokai az 1998-ban létrehozott női világkupa, majd az azt 2016-ban felváltó WorldTour-sorozat voltak. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) akkori döntése hatalmas lépésnek bizonyult a női szakág felzárkóztatását illetően. 2019-ben Magyarországon is egy új korszak vette kezdetét azzal, hogy Pannonhalmán, majd pedig Zalaegerszegen is rendeztek egy-egy 1.2-es besorolású, nemzetközi viadalt.

A visegrádi országok közül kettő, nevezetesen Szlovákia és Magyarország vállalta azt, hogy 2022-ben is helyet ad a hölgyeknek, így július 23-án rendezték a Groupama Ladies Race Slovakia egynaposát, míg egy nappal később a V4 Ladies Series – Hungary megmérettetését.

A magyar verseny Pannonhalmáról rajtól, majd 89,1 kilométer megtétele után Győrság, Pázmándfalu és Nyalka érintésével egy körpályás penzumot teljesítve érkezik fel az Apátsághoz, ahol kétszer másszák meg a meredeket, hogy eldönthessék ki a legerősebb.

A mezőnyt előzetesen tizenhat csapat alkotja, közte olyan sorokkal, mint a német Canyon-SRAM Generation, az olasz BePink vagy a lengyel ATOM Deweloper Posciellux.pl Wroclav. A magyar színeket a Panorama-Hungary, a Tipográfia Ladies Cycling Team és a Ride For Women Cycling Project képviseli, de a luxemburgi Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch keretében Szabó Zsófia is rajthoz áll.

Az előzetes rajtlistáról három nevet érdemes kiemelni. A német Ricarda Bauernfeind (Canyon-SRAM Generation) idén már nem kevesebb, mint tízenegy alkalommal állhatott UCI versenyen dobogóra, nem mellékesen ő a német U23-as időfutam és mezőnyverseny bajnok. A lengyel Agnieszka Skalniak-Sójka (ATOM Deweloper Posciellux.pl Wroclav) a Gracia Orlova szakaszversenyét, a Ladies Tour of Estonia egynaposát valamint a Belga Körversenyt nyerte meg 2022-ben, míg az olasz Silvia Zanardi (BePink) a Top-10-es helyeket gyűjtögeti az aktuális idényben, példának okán a női Girón két szakaszon is a legjobb tíz között végzett, a nemrég véget ért U23-as Európa-bajnokság mezőnyversenyében pedig negyedik lett.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend