V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Fővédnöki köszöntő

A Visegrádi Együttműködés országainak közös országúti kerékpáros sorozata idén a magyar versennyel zárul, mivel hazánk tölti be jelenleg a Visegrádi Csoport elnökségét. A verseny fővédnöke Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

Megjelent: 2018. március 28., szerda
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Külgazdasági és Külügyminisztérium (Fotó: Drienyovszki Tamás)

Az idei V4-es sorozat záróversenyére május 12-én kerül sor Budapest és Pannonhalma között. A mezőny a Várkert Bazárnál rajtol, majd 168,7 kilométer megtétele után ér célba a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtt. A versenyt a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából ezúttal is a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) szervezi.

Tisztelt Látogató!

2018. május 12-én kerül sor a hagyományosan évente megrendezett V4 Kerékpárverseny magyarországi szakaszára, Budapest-Pannonhalma útvonalon.

Magyarország a Visegrádi Csoport jelenlegi elnökeként különösen nagy jelentőséget tulajdonít az idén immáron hatodik alkalommal megrendezett V4 Kerékpárversenynek, amely a visegrádi együttműködés kiemelt társadalmi eseménye.

Jó szívvel ajánlom az érdeklődőknek a verseny budapesti rajtjához kapcsolódó május 12-ei változatos programokat, melyek helyszíne a magyar V4 elnökség számos rendezvényének otthont adó Várkert Bazár és környéke.

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló V4 Kerékpárverseny jól illeszkedik a magyar V4 elnökség célkitűzéseihez, hiszen fontos számunkra, hogy a közös politikai és gazdasági érdekérvényesítés, az összeköttetéseink javítása mellett a négy ország polgárai is egyre inkább megtapasztalják az összetartozás érzését. Ennek kiváló alkalmat biztosít a sport, a közös szurkolás élménye.

A Visegrádi Csoport négy sikeres, biztonságos, gazdaságilag gyorsan fejlődő ország hatékony európai szövetségévé vált. Közös célunk, hogy a közép-európai államok együttműködéséből az állampolgáraink számára előnyt hozó kezdeményezések szülessenek, illetve az is, hogy a csehek, magyarok, lengyelek és szlovákok közötti baráti kapcsolatok erősödjenek. A V4 Kerékpárverseny – küldetése szerint – a nemzetközi pontszerzési lehetőség mellett ezt az összeköttetést hivatott erősíteni a V4-es országok sportolói és a rendezvényt végig követő sportbarátok között is.

Engedjék meg, hogy a versenyzőknek sok sikert kívánjak, illetve minden érdeklődőt bátorítsak a verseny figyelemmel kísérésére és a nyitó ünnepséghez kapcsolódó programokon való részvételre a Várkert Bazárnál.

Szijjártó Péter
Külgazdasági és Külügyminiszter,
a V4 Kerékpárverseny magyar szakaszának védnöke

Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter

Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter
(Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium)

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók