V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Harmadik alkalommal rajtol a V4 Nemzetközi Kerékpárverseny – ITINER

Május 16-án az idei évben is eldördül a startpisztoly, és Csehországban kezdetét veszi a 2015. évi Visegrád 4 Kerékpárverseny. A magyar szakasz ezúttal a harmadik színtere lesz a négy állomásból álló nemzetközi megmérettetésnek.

Megjelent: 2015. május 14., csütörtök
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny 2015 (Fotó: Vanik Zoltán)

2015-ben immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Visegrád 4 Kerékpárverseny. A sorozat idén május 16-án kezdődik Csehországban, majd másnap Lengyelországban folytatódik a küzdelem. A magyar szakaszra május 23-án kerül sor Budapest és Győr között, míg a sorozat a szlovák versennyel zárul. A magyar verseny fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A nemzetközi kerékpárverseny célja a visegrádi együttműködés népszerűsítése, a közös visegrádi identitás erősítése. Ez a kezdeményezés azért is rendkívül fontos, mert a társadalmi kapcsolatok a külpolitikában is felértékelődtek, az úthálózatok fejlesztése, az országok összekötése rendkívüli jelentőséggel bír. A négy visegrádi ország összekapcsolódása Közép-Európa szívében szükségszerű és magától értetődő. Kiváló példája ennek a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, a négy ország látványosságait érintő kerékpárverseny. Emellett a V4 kerékpárviadalok a sport népszerűsítésében is előkelő helyet foglalnak el, hiszen a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenynaptárába bejegyzett olimpiai és világbajnoki kvalifikációs versenynek számítanak” – emelte ki a kerékpáros viadal magyarországi sajtótájékoztatóján Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára.

Törzsök Zsolt főszervező, Karla Wursterová, a Nemzetközi Visegrádi Alap igazgatója, Altusz Kristóf helyettes államtitkár és Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója (b-j) a sajtótájékoztatón (Fotó: Vanik Zoltán)

Törzsök Zsolt főszervező, Karla Wursterová, a Nemzetközi Visegrádi Alap igazgatója, Altusz Kristóf helyettes államtitkár és Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója (b-j) a sajtótájékoztatón
(Fotó: Vanik Zoltán)

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Karla Wursterová, a Nemzetközi Visegrádi Alap igazgatója, Törzsök Zsolt, a magyar verseny főszervezője, valamint Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója.

A Visegrádi Együttműködés, a négy tagország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország összefonódása rendkívül fontos mindenki számára, jó kezdeményezés, hogy ez egy ilyen méretű civil programmal is alátámasztásra kerül. Nagyon örülünk, hogy a WestEnd évek óta maximálisan mellettünk áll a rendezvény tökéletes lebonyolítása érdekében, és egy kiváló helyszínt biztosít számunkra. Emellett fontos kiemelni, hogy a V4 Kerékpárversenyen teszteljük a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Játékok kerékpáros útvonalait is, hogy Győrött egy igazán színvonalas hazai rendezésű világversenyt szervezhessünk. Nagyon köszönjük a hatóság képviselőinek és minden itt jelenlévőknek, hogy kiemelkedő munkájukkal hozzájárulnak a nagyszabású események sikeres lebonyolításához” – mondta Törzsök Zsolt.

A sajtótájékoztató pillanatképe (Fotó: Vanik Zoltán)

A sajtótájékoztató pillanatképe
(Fotó: Vanik Zoltán)

A nemzetközi verseny 2015-ben május 16-án, Csehországból indul 25 profi csapat részvételével, majd május 17-én a lengyel versenyszakaszon folytatódik a küzdelem. A kerékpárosok május 23-án érkeznek hazánkba, ahol 120 versenyző Budapesttől egészen Győrig kerekezik majd, összesen 124 kilométert teljesítve. A sorozat utolsó állomása a Szlovák Nagydíj lesz május 24-én, melyet aznap este az ünnepélyes díjkiosztó ceremónia zár.

Törzsök Zsolt főszervező (b) és Karla Wursterová, a Nemzetközi Visegrádi Alap igazgatója (j) a sajtótájékoztatón (Fotó: Vanik Zoltán)

Törzsök Zsolt főszervező (b) és Karla Wursterová, a Nemzetközi Visegrádi Alap igazgatója (j) a sajtótájékoztatón
(Fotó: Vanik Zoltán)

A magyarországi rajtesemény köré egy kétnapos, a nagyközönségnek szóló, biciklis társadalmat összefogó rendezvény is épül, melyet a WestEnd City Center előtt lévő Eiffel téren és a Váci úti Promenádon szerveznek. A V4-WestEnd Bringa Weekend középpontjában a sport, a biciklizés népszerűsítése, az aktív kikapcsolódásra nevelés, és a biztonságos közlekedés hangsúlyozása áll. A hangulatos eseményen lesz biciklivel hajtott turmix bár, gyerek KRESZ pálya, BMX flatland és trial bemutató, látvány bicikli szerviz és kerékpárárverés, valamint számos kitelepülő.

A 3. V4 Kerékpárverseny – Magyar Nagydíj itinere pdf formátumban megtekinthető/letölthető ide kattintva.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend