V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Lengyel győzelem az 1. Visegrád 4 Kerékpárversenyen – EREDMÉNYLISTA

Négy ország és összesen 533 km várt a versenyzőkre az első alkalommal megrendezett Visegrád 4 Kerékpárverseny két napján, amelyen a lengyelországi befutón – a szurkolók nagy örömére – hazai győzelem született.

Megjelent: 2013. május 19., vasárnap
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Az 1. Visegrád 4 Kerékpárverseny dobogósai (Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

Május 17-én rajtolt Budapestről, a WestEnd City Centertől az 1. Visegrád 4 Kerékpárverseny mezőnye, hogy a Visegrádi Csoport négy országában – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – tekerve, 533 km megtétele után célba érjenek Krakkóban. A távot leggyorsabban a Corratec csapat lengyel versenyzője, Andrzej Kaiser teljesítette.

A versenyzők Esztergomnál hagyták el Magyarországot, majd Szlovákián és Csehországon áthaladva, másnap délután érkeztek meg Krakkóba. Az indulók a budapesti rajtnál nem kis megpróbáltatásnak vágtak neki, hiszen – a négy ellenőrző pontnál a rövidebb megállásokat leszámítva – gyakorlatilag egyben kellett teljesíteniük a távot, ráadásul a hegyi szakaszokkal tarkított verseny szlovákiai és csehországi útvonalait többnyire sötétedés után kellett megtenniük.

A verseny díjazottjai és a Visegrádi Csoport országainak külügyminiszterei a krakkói díjátadón (Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

A verseny díjazottjai és a Visegrádi Csoport országainak külügyminiszterei a krakkói díjátadón
(Fotó: Lengyel Köztársaság Külügyminisztérium)

A versenyen végül a lengyelek örülhettek a legjobban, hiszen amellett, hogy 13 óra 59 perc 56 másodperces idővel Andrzej Kaiser volt a leggyorsabb, az első hat helyen lengyel versenyző ért célba. Számunkra viszont az a nagy öröm, hogy Kónya Tamás nyolcadikként, míg Fejes Gábor (mindketten Dr. Bátorfi AKTK versenyzői) a kilencedikként haladt át a célvonalon.

A hivatalos eredménylisták letölthetők az alábbi linkekre kattintva:
egyéni eredménylista;
csapat eredménylista.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók