V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Marek Canecky törte meg a V4 eCup-sorozat magyar futamán a csehek hegemóniáját

Szlovák siker született az első alkalommal útjára indított virtuális Visegrad 4 eCup-sorozat záró, magyar futamán, melyet Marek Canecky nyert meg. A legjobb hazai kerekes Mészáros Bence (UC Monaco) lett.

Megjelent: 2022. március 10., csütörtök
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Ezúttal is több százan, egészen pontosan 473-an neveztek a Visegrad 4 eCup-sorozat aktuális, március 8-i magyar versenyére, közte természetesen számos hazai kerékpáros is. A „hazai” verseny útvonala a legendás emelkedő, a Col du Aubisque egy részét modellezte le, a viadal a cseh székhelyű Rouvy beltéri digitális platform segítségével került megrendezésre, melynek különlegessége, hogy valódi videofelvételeket készítenek az útvonalakról.

A kicsit több mint tizenhat kilométeres penzum végén – amely 1183 méternyi szintet tartogatott – a szlovák Marek Canecky (BS Kaktus Bike) ünnepelhetett, aki 48 perc és 20 másodperc alatt abszolválta a távot, a második a cseh Tomas Obdrzalek (Elkov-Kasper), míg a harmadik a szintén cseh Mathias Vacek (Csehország) lett. Az első százban csupán egy magyar zárt – Mészáros Bence (UC Monaco) az előkelő 12. helyen végzett (+ 3:29).

A hölgyek versenyét a cseh Nela Slanikova (Roman Kreuziger Cycling Academy) nyerte.

Az első ízben kiírt négyfordulós sorozat elit férfi kategóriájában három alkalommal cseh, míg egyszer szlovák kerekes ünnepelhetett.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
V4Presidency
Nemzetközi Visegrádi Alap
Külgazdasági és Külügyminisztérium
HM
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
szabadidos
ctrend