V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Második alkalommal kerül megrendezésre a Visegrád 4 Kerékpárverseny – ITINER

2014-ben versenysorozattá bővül a V4 Kerékpárverseny: minden tagország egy-egy UCI 1.2 ME kiemelt kategóriás nemzetközi kerékpárversenyt rendez. A verseny az UCI olimpiai kvalifikációs versenye is egyben.

Megjelent: 2014. május 10., szombat
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny

A V4 Kerékpárverseny második alkalommal népszerűsíti a Visegrádi Országok együttműködését és hirdeti a Visegrádi Csoport eszmeiségét erősítve a közös tudatot és hagyományteremtést. A magyar verseny csatolt rendezvénye a Kínok Kínja, amely amatőr versenyzőknek kiírt három távon indításra kerülő, bárki számára nevezhető futam, amelynek egyik indulója az olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó, Kovács „Koko” István.

A V4 Kerékpárverseny a négy tagország (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) külügyminisztériumának védnökségével, Martonyi János külügyminiszter fővédnöksége alatt valósul meg, amely 2014-ben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) olimpiai kvalifikációs versenye is egyben.

Az idei év kiemelt aktualitása hazánk V4 elnöksége, így Magyarországon zárul a V4 Kerékpárverseny. 2014. május 13-án összesen 22 profi csapat rajtol el Lengyelországból (170 km), majd Csehország (190,2 km) és Szlovákia (145 km) után május 17-én Győrből rajtolva, Visegrádon érkeznek célba (152,8 km futam), együttesen 658 km szakaszt megtéve a négy nap alatt.

A magyarországi, Győr és Visegrád közötti szakaszon 152,8 kilométeres távot kell teljesíteniük a versenyzőknek. A profik 12 órakor rajtolnak el a Győri ETO Park elől és várhatóan 14 óra 30 perc körül érkeznek Visegrádra, a bob pálya melletti parkolóhoz, ahol még három kört tesznek meg a végső befutóig.

Visegrád 4 kerékpárverseny 2014-es útvonala:

Győr – Győrszentiván – Gönyű – Szőny – Almásfüzitő – Dunaalmás – Neszmély – Süttő – Lábatlan – Nyergesújfalu – Esztergom – Pilismarót – Dömös – Visegrád – Fellegvár – Visegrád, bob pálya.

A 2014-es magyar szakasz

A 2014-es magyar szakasz
(Kattintás a képre a nagyobb méretért!)

A verseny itinere pdf formátumban megtekinthető/letölthető ide kattintva.

Az amatőr versenyzők is rajthoz állhatnak

A V4 kerékpárverseny csatolt rendezvénye a Kínok Kínja, amely amatőr versenyzőknek kiírt, három távon (100 km, 61 km, 24 km) indításra kerülő nyílt, bárki számára nevezhető futam. A Kínok Kínja futam egyik indulója az olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó, Kovács „Koko” István, aki a Magyar Kerékpáros Nap arcaként teljesíti a feladatot. A rajtok 10:00 órakor kezdődnek majd a visegrádi Duna parti focipályáról.

A „Kínok Kínja” futam útvonala:

100 km: Visegrád – Pilisszentlászló – Pilisszentkereszt – Csobánka – Pilisvörösvár – Pilisszentkereszt – Dobogókő – Esztergom – Visegrád hegytető, bob pálya parkoló.
Szintkülönbség: 1495 m.

61 km: Visegrád – Pilismarót – Dobogókő – Esztergom – Pilismarót – Visegrád hegytető, bob pálya parkoló.
Szintkülönbség: 710 m.

24 km: Visegrád – Pilismarót – Visegrád hegytető, bob pálya parkoló.
Szintkülönbség: 220 m.

Magyar Kerékpáros Nap

A Magyar Kerékpársportok Szövetsége hagyományteremtő jelleggel a V4 esemény aktualitásához kapcsolódva indítja el új kezdeményezését, a Magyar Kerékpáros Napot. A V4 Kerékpárverseny nemzetközi mezőnyének győri rajtellövése szimbolizálja majd annak a rendezvénynek az elindulását, amely a tervek szerint a jövőben minden évben egy nagyobb kerékpáros eseményhez, ünnephez, családi- vagy sportnaphoz kapcsolódóan kerül majd megrendezésre.

A Magyar Kerékpáros Nap arca és nagykövete Kovács „Koko” István, olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó, a magyar sport egyik emblematikus alakja, aki a Kínok Kínja verseny egyik indulója is egyben.

A május 17-én, a Visegrádi bob pályánál kialakított célterületen 11:00 órától játékos programok, bemutatók, DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila fergeteges partija, 13:00 órától pedig Radics Gigi koncertje várja majd a szurkolókat, kirándulókat és Visegrádra érkezőket.

Program

 • 08:00 órától Kínok Kínja nevezés (Visegrád, focipálya)
 • 10:00 órától Kínok Kínja rajtok (Visegrád, focipálya)
 • 11:00 órától Programok indulása – Visegrád bob pálya parkoló (Házigazda: DJ Dominique)
  Bemutatók, játékos vetélkedők, ügyességi játékok a sátrakban
 • 11:20 órától „Kínok Kínja” 24k m táv várható célba érkezése
 • 12:00 GYŐRI ETO PARK – V4 Kerékpárverseny Rajt (Győr)
 • 12:00 órától „Kínok Kínja” 61 km táv várható célba érkezése
 • 12:40 órától „Kínok Kínja” 100 km táv várható célba érkezése
 • 13:00 órától Radics Gigi élőkoncert
 • 14:45 órától V4 mezőny megérkezése Visegrádra
 • 16:00 órától V4 Kerékpárverseny BEFUTÓ
 • 16:15 órától Eredményhirdetés
Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend