V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Sajtótájékoztató: április 22-én Budapesten rajtol az 5. V4 Kerékpárverseny – ELŐZETES RAJTLISTA

27 csapat mintegy 160 versenyzője áll rajthoz április 22-én, szombaton a WestEnd City Centernél a Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi szakaszán, amely idén a sorozat nyitóversenye – hangzott el a viadal sajtótájékoztatóján.

Megjelent: 2017. április 14., péntek
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny sajtótájékoztató 2017 (Fotó: Vanik Zoltán)

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a V4 Kerékpárverseny, azaz a Visegrádi Csoport országainak közös országúti kerékpárverseny sorozata. A négy ország idén is egy-egy, a nemzetközi szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában 1.2-es besorolással szereplő versenyt rendez, 2017-ben elsőként hazánk, így ezúttal a sorozat Budapesten rajtol április 22-én.

A magyarországi verseny sajtótájékoztatójára április 13-án, csütörtökön került sor, melynek résztvevői és meghívott vendégei a WestEnd City Centernél gyülekeztek, ahonnan együtt tekertek át a főváros budai oldalára.

V4 Kerékpárverseny sajtótájékoztató 2017 (Fotó: Vanik Zoltán)

A sajtótájékoztató résztvevői és meghívott vendégei idén is áttekertek a WestEnd City Centertől a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületéhez
(Fotó: Vanik Zoltán)

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban megrendezett sajtóeseményen Marek Pavlik, a Nemzetközi Visegrádi Alap cseh ügyvezető igazgató helyettese, Lázár András Máté, a V4 nemzetközi koordinátora, Törzsök Zsolt, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke, a sorozat magyar versenyeinek főszervezője, Sándor Benedek, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, valamint Prosits Attila, a magyar szakaszt évek óta támogató WestEnd City Center ügyvezető igazgatója adott tájékoztatást. A sajtótájékoztatót megtisztelte jelenlétével dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint a versenysorozat 2017-es magyarországi szakaszának fő támogatója, a Fisher Klíma részéről Váradi György ügyvezető.

V4 Kerékpárverseny sajtótájékoztató 2017 (Fotó: Vanik Zoltán)

A képen (b-j): Sándor Benedek, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Marek Pavlík, a Nemzetközi Visegrádi Alap ügyvezető igazgató helyettese, Lázár András Máté, a V4 nemzetközi koordinátora, Törzsök Zsolt, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke, a verseny főszervezője, Prosits Attila, a támogató WestEnd City Center ügyvezető igazgatója
(Fotó: Vanik Zoltán)

A sajtótájékoztatón elhangzott, az ötödik alkalommal sorra kerülő viadal mezőnye Budapestről, a Westend City Center főbejáratától rajtol április 22-én, déli 12 órakor. A 173,7 kilométeres táv során a versenyzők érintik többek között Budakeszit, Telkit, Zsámbékot, Bicskét, Zircet és Cseszneket, mielőtt – a tavalyihoz hasonlóan – a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtt célba érkeznek a helyenként 15 százalékos emelkedő után. A viadal másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh, valamint a záró lengyel versenyre az eddigiektől eltérően ősszel, szeptember 16-án és 17-én kerül sor.

Sándor Benedek hangsúlyozta, hogy a viadal az év egyik kiemelt rendezvénye lesz. „A kerékpársport az egyetlen sportág, amely egyben közlekedési forma, technikai sport, szabadidősport, egyéni és csapatsport is” – mondta. Kifejtette, a nemzetközi szövetség (UCI) naptárában szereplő, 1.2-es kiemelésű viadal fontos, hiszen a versenyzők a világbajnokságra és az olimpiára kvalifikáló pontokat is gyűjthetnek.

V4 Kerékpárverseny sajtótájékoztató 2017 (Fotó: Drienyovszki Tamás)

A V4 Kerékpárverseny leendő díjazottjainak trikói is bemutatásra kerültek
(Fotó: Drienyovszki Tamás)

Törzsök Zsolt hangsúlyozta, az eddigieknél több résztvevő, 27 csapatból mintegy 160 versenyző indul. „Ekkora mezőny még nem tekert együtt kiemelt kategóriás, UCI-versenynaptárban szereplő viadalon Magyarországon” – közölte, hozzátéve, azért nem emeltek kategóriát, mert akkor nem indulhatna a teljes magyar élmezőny.

Kitért rá, két korábbi profi, a VB-ezüstérmes Bodrogi László és a belga Nico Mattan lesznek a viadal díszvendégei. Mint mondta, a Tour de France történetének eddigi egyetlen magyar szakasz-dobogóját elérő Bodrogi László – aki pályafutása végén francia színekben indult – az elmúlt évtizedben nem volt hivatalos látogatáson Magyarországon.

Prosits Attila elmondta, hogy a verseny napján már délelőtt várja az érdeklődőket a WestEnd City Centernél a V4-WestEnd Tekerem elnevezésű, egész napos programsorozat, többek között biciklis reggelivel, városi kéktúrával, bicikliszervizzel, kerékpárbörzével és -kiállítással, látványos bemutatókkal. Mint mondta, a TriGranit Csoport is hasonló elveket vall, mint a Visegrádi Csoport, és befektetéseik is erősek a visegrádi országokban.

V4 Kerékpárverseny sajtótájékoztató 2017 (Fotó: Drienyovszki Tamás)

A sajtótájékoztatónak a Külgazdasági és Külügyminisztérium adott otthont
(Fotó: Drienyovszki Tamás)

Lázár András Máté kiemelte, júliusban egy évre Magyarország veszi át a V4 elnökségét. „Az elmúlt években egyre nőtt a fontossága, jelentősége ennek a politikai összefogásnak, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Közép-európai érdekek az európai döntéshozatalban megjelenjenek” – szögezte le. Hozzátette, nemcsak a politikai, hanem civil, kulturális eseményekre is sor kerül a négy ország együttműködésének jegyében, így jövő nyáron az elnökség ideje alatt kiemelt rendezvény lesz a V4 kerékpárverseny is.

Marek Pavlik hangsúlyozta, a Visegrádi Csoport Európán belül meghatározó piaci szereplő. A Nemzetközi Visegrádi Alap – mint a Visegrádi Együttműködés egyetlen hivatalos intézményesített formája – évente 71 millió eurót költ közös projektekre és programokra, így természetesen támogatja a kerékpáros versenysorozatot is.

Április 22-én tehát 27 csapat versenyzői vágnak neki a Budapest és Pannonhalma közötti, 173,7 kilométeres magyar szakasznak a WestEnd City Center elől. Az előzetes (nem hivatalos) rajtlista pdf formátumban megtekinthető/letölthető ide kattintva.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend