V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A cseh Alois Kankovsky nyerte a V4 Kerékpárverseny-sorozat idei nyitányát, a legjobb magyar Lovassy Krisztián lett

A Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat idei nyitányának Lengyelország adott otthont, ahol a cseh Alois Kankovsky (Elkov-Author) győzedelmeskedett. A legjobb magyar a tizenötödik helyen záró Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) lett.

Megjelent: 2019. április 29., hétfő
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu

Lengyelországban a szokásos sobótkai 17,4 kilométeres körpályán zajlott az idei Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat nyitánya. A viadalon huszonkét csapat állt rajthoz, a kerekesekre kilenc kör várt.

A magyar színeket egyetlen kontinentális sorunk, a Pannon Cycling Team – Dina Márton, Móricz Dániel, Orosz Gergő, Pelikán János, Szabó Miklós és Szatmáry András –, valamint az Epronex-BSS Oil Team – Kiss Gergely, Lovassy Krisztián, Pápai Ádám, Solymosi Márton, Szarka Gergely és Zathureczky Márk – képviselték.

A folyamatos akciók és a két ígéretesnek tűnő szökési kísérlet ellenére igazán komoly elmenés nem tudott kialakulni, így azok a csapatok élveztek előnyt, amelyek jó sprinterekkel rendelkeztek. A hajrát a lengyel Wibatech-Merx 7r csapata próbálta felvezetni, ám a leggyorsabbnak a cseh Alois Kankovsky (Elkov-Author) bizonyult, így ő nyerte a viadalt a lengyel Maciej Paterski (Wibatech-Merx 7r) és a szintén lengyel Pawel Franczak (Voster-ATS) előtt.

V4 Kerékpárverseny 2019 - Lengyelország

A lengyel verseny dobogósai

Legjobb magyarként Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) a tizenötödik helyen zárt, míg a legjobb szlovák a tizenhatodik Robert Malik (CK Pribram-Fany Gastro) lett.

V4 Kerékpárverseny 2019 - Lengyelország

A V4 országok legjobbjai a lengyel versenyen

A V4-sorozat következő futamára május 11-én hazánkban kerül sor. Idén is Budapesten rajtol majd a nemzetközi mezőny, majd mintegy 170 kilométer megtétele után, többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravazd érintését követően érkezik meg Pannonhalmára, ahol a versenyzőknek most is több alkalommal meg kell küzdeniük a néhol 15%-os emelkedővel.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend