V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Visegrád 4 Kerékpárverseny: fontos, hogy jó magyar eredmények szülessenek!

A Visegrád 4 versenysorozat nagy népszerűségnek örvend nemcsak a környező országokban, hanem egész Európában. 2022-ben már kilencedik alkalommal rendezték meg a hazai viadalt. A megmérettetés főszervezőjét, Törzsök Zsoltot kérdeztük.

Megjelent: 2022. október 23., vasárnap
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Hogyan készültetek az idei évre? Milyen változtatásokat hajtottatok végre az előző évekhez képest?

– Idén ismét a Carl Lutz rakpartról indultunk lassú rajttal, útba ejtve a Parlamentet is. Nyolc év után picit módosítottunk az útvonal egy Pest megyei szakaszán, ezt az újonnan elkészült részt fogjuk használni a jövőben is, ez egyszerűsít a vonalvezetésen. Pannonhalmán pedig már tavaly elkészült a teljes körpálya újraaszfaltozása.

A világjárvány visszahúzódott, ennek van-e bármilyen hatása a jövőre nézve? Okoz-e számotokra még nehézségeket?

– A járványnak a versenyre gyakorolt negatív hatása szerencsére marginális volt, megbetegedés sem történt. Igaz, voltak olyan csapatok, amelyek végül azért mondták vissza a szereplésüket, mert egyes versenyzőik megbetegedtek, vagy kontaktszemélyként azonosították őket, de ez tőlünk teljesen független volt. A résztvevői létszám ellenben idén sem változott, konstans módon magas maradt az érdeklődés a verseny iránt. Ezt azért nem mindenki mondhatja el magáról. Tulajdonképpen az elmúlt három év ilyen szempontból is bizonyította azt, hogy a Visegrád 4 Kerékpárverseny egyre népszerűbb.

Amennyiben az első, maratoni jelleggel megrendezett versenyt is idevesszük, jövőre jubilál a sorozat, lehet-e már valamit tudni a 2023-as kiírásról?

– A 2023-as útvonal a terveink szerint meg fog egyezni az idei évivel. Azok a kisebb módosítások beváltak, amelyeket a 2022-es esztendőben eszközöltünk. Más komolyabb változtatást pedig egyelőre nem tervezünk.

Aktuális kérdés a háborús helyzet. Ez milyen hatással van a verseny jelenére vagy jövőjére?

– Az idei év sikeresen lezárult, bár a szervezési költségek (üzemanyag, szállás, étkezés stb.) jelentősen megemelkedtek, amelynek részben az orosz-ukrán konfliktus is kiváltó oka. Kihívást nemcsak a jövő évi költségvetés megteremtése jelent, de valamekkora pontossággal meg kell beszélnünk az esetleges további költségnövekményeket is. Ez pedig sajnos nem egyszerű feladat.

Tavaly Filutás Viktor, míg idén Peák Barnabás zárt harmadikként. Mennyire fontos szervezőként egy-egy jó magyar eredmény?

– Fontos, hogy jó magyar eredmények szülessenek. Mondom ezt azért is, mert aki a Visegrád 4 Kerékpárversenyen már egyszer részt vett, az pontosan tudja, hogy milyen nehéz is ez a pálya, pedig ez kívülről nem mindenkinek egyértelmű és szembeötlő. Mindemellett nagyon kemény versenynek számít, a résztvevői kör pedig különösen embert próbálóvá teszi. Mind a létszám, mind a minőség szempontjából kimondottak komoly kihívás ebben a mezőnyben versenyezni. Aki ebben a közegben, ezen a versenyen eredményes, az nagyon komoly dicséretet érdemel. Viktor tavalyi bronzérme azért is jelentős, mert megtört egy negatív trendet. Előtte magyar nem végzett egyetlen a V4-sorozatba tartozó versenyen sem dobogón. Barnabásban idén egyértelműen benne volt egy ezüstérem is, csak az utolsó 300 méter nem teljesen úgy alakult, ahogy kellett volna. Ellenben a dobogó harmadik foka idén is „bearanyozta” a verseny napját számunkra, hisz mindenki nagyon örült a hazai sikernek.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend