V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Visegrad 4 Special Series: újabb UCI Europe Tour verseny a V4 sorozatban

Huszonhárom csapat mintegy 140 versenyzője áll rajthoz július 22-én Debrecenben, harcba szállva a világbajnoki kvalifikációs pontokért az Ibrányig kijelölt 157,6 kilométeres, teljesen sík útvonalon.

Megjelent: 2018. július 8., vasárnap
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Special Series 2018

A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület még egy nemzetközi országúti kerékpárversenyt rendez idén hazánkban. 2018. július 22-én Debrecenben rajtol és Ibrányban ér célba a nemzetközi szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában 1.2-es besorolással szereplő egynapos viadal mezőnye. Az igencsak gyorsnak mondható versenyen több hazai versenyző is komoly nyerési esélyekkel indul.

A Visegrádi Csoport országainak – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közös munkássága immár 26 éves múltra tekint vissza. A közös érdekeken és kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés az elmúlt években fokozatosan elmélyült és kiszélesedett, így ma már nem csak a négy ország külpolitikájának fontos része. A nagyszabású eseménysorozattal kapcsolatban megfogalmazódott az igény, hogy a Visegrádi Együttműködés szellemisége, civil vonatkozása a sport útján is kerüljön kiterjesztésre.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny (Visegrad 4 Bicycle Race) fentiek alapján indult el lengyel kezdeményezésre 2013-ban. Mára a versenysorozat komoly rangot vivott ki magának Európában, a négy ország egy-egy UCI Europe Tour egynaposán évről-évre egyre nívósabb csapatok indulnak, a magyarországi versenyre idén például már egy pro-kontinentális csapat, nevezetesen a lengyel CCC Sprandi Polkowice sora is nevezett.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület idén egy külön sorozatot is indít Visegrad 4 Special Series néven. 2018. július 22-én Debrecenben rajtol és Ibrányban ér célba a nemzetközi szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában szintén 1.2-es besorolással szereplő egynapos viadal mezőnye, ismét csak tökéletes lehetőséget kínálva a magyar versenyzők számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki kvalifikációért. A versenyen az első tíz helyen célba érkező kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában.

A pontszerzésre meg is van az esély, hiszen a teljesen sík pályán több hazai versenyző is komoly győzelmi esélyekkel indul, ráadásul egyik helyszín sem ismeretlen a magyar keresek számára. Debrecen ugyanis évtizedek óta a magyar kerékpársport egyik fellegvára, az utánpótlás egyik fontos bázisa, míg Ibrány az elmúlt tíz évben vált a szabolcsi kerékpáros élet központjává, többször is otthont adva az országúti és időfutam országos bajnokságnak.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend