V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2021-ben is fontos világbajnoki kvalifikációs pontok gyűjthetők a V4 Kerékpárversenyen

A V4 Kerékpárverseny magyarországi állomása idén is 1.2-es besorolással szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour naptárában.

Megjelent: 2021. június 23., szerda
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A sportág irányító szervezete az egynapos és a többnapos viadalok tekintetében négy kategóriát különböztet meg, melyek erősségi sorrendben WorldTour, ProSeries, .1-es valamint .2-es besorolás. A számokkal jelzett kategóriák esetében az első szám azt jelzi, hogy egynapos vagy többnapos viadalról van-e szó, míg a második a verseny minősítését jelenti.

Esetünkben az 1.2-es versenyeket nézve, hazánkban legmagasabb nívójú csapatként ProTeam sorok indulhatnak el, mellettük bármely nemzet kontinentális csapata, válogatottja vagy éppen regionális egyesülete (UCI bejegyzéssel nem rendelkező gárda) nevezhet vagy fogadhat meghívót.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny tökéletes lehetőséget kínál a magyar bringások számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki kvalifikációért. A viadalon az első tíz helyen célba érkező kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában.

Az idei V4-es versenyszezon a Visegrád 4 Kerékpárversennyel kezdődik Budapest és Pannonhalma között július 10-én. A sorozat másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh valamint a záró lengyel futamra, július 17-én és 18-án kerül sor.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend