V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A lengyel Stanislaw Aniolkowski nyerte az idei V4-es sorozat egyetlen megrendezett versenyét Szlovákiában

A CCC Development Team kiválósága egy remek sprinthajrá végén szerezte meg a győzelmet.

Megjelent: 2020. október 13., kedd
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Visegrad 4 Bicycle Race - GP Slovakia

A Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny is megsínylette a koronavírus-helyzet korlátozásait, mindössze a szlovák egynapos került megrendezésre, október 10-én.

Közvetlenül a magyar határ közelében, Dunacsún környékén jelölték ki a 150 kilométeres, szinte teljesen sík penzumot, amely egyértelműen mezőnyhajrát ígért. A szlovák Dukla Banska Bystrica csapata próbált mindent megtenni azért, hogy ez ne így legyen, azonban a lengyel CCC Development Team és a cseh Elkov-Kasper végig kézben tartotta az irányítást, így végül sprint döntött.

A 46,5 kilométer/órás átlagot hozó futamot a papírformának megfelelően a jelenkor legnagyobb lengyel tehetsége, Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) nyerte a cseh Alois Kankowsky (Elkov-Kasper) és a szintén lengyel Karol Wawrzyniak (CCC Development Team) előtt.

A legjobb szlovák kerekes a tizenkettedik helyen záró Martin Chren (Dukla Banska Bystrica) lett, magyar induló nem volt.

A jövő évi sorozat 2021. július 10-én hazánkban indul, majd másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh, valamint a záró lengyel futamra július 17-én és 18-án kerül sor.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók