V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Az orosz Polina Kirillova nyerte hazánk első UCI 1.2-es besorolású női kerékpárversenyét Pannonhalmán, Vas Kata Blanka UCI pontokat szerzett

Pannonhalma környékén 101,2 kilométer várta a Visegrád 4 Ladies Series résztvevőit, amely hazánk első UCI 1.2-es besorolású női kerékpárversenye volt. Végül Polina Kirillova (Oroszország) szerezte meg a győzelmet, a legjobb magyar kerekes Vas Kata Blanka lett, aki a 10. helyen ért célba.

Megjelent: 2019. május 13., hétfő
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Ladies Series Pannonhalma 2019

A mezőny nem sokkal délután fél kettő előtt rajtolt el Pannonhalmáról, a versenyzők Ravazd, Bakonypéterd, Veszprémvarsány, Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Dudar és Nagyesztergár érintésével érkeztek Zircre, ahonnan 101,2 kilométeres útjuk visszavezetett Pannonhalmára.

Az éles rajtot követően két kisebb bukás borzolta a kedélyeket, majd mintegy bő harminc kilométer abszolválása után egy tizenkét fős sor lépett el, név szerint Vas Kata Blanka (Magyarország), Monika Brzezna (Mat Atom Deweloper), Karolina Sowa (Mat Atom Deweloper), Katarzyna Wilkos (Mat Atom Deweloper), Jarmilla Machacova (Dukla Praha), Melissa Van Neck (Dukla Praha), Nikola Bajgerova (Dukla Praha), Margarita Syradoeva (Oroszország), Polina Kirillova (Oroszország), Galina Chernyycheva (Oroszország) és Irina Ivanova (Oroszország).

V4 Ladies Series Pannonhalma 2019

(Fotó: Vanik Zoltán)

Ide ugrott fel néhány kilométer elteltével Matuz Etelka (Magyarország), Kaja Rysz (Mat Atom Deweloper), Veronika Jandova (Wheel Divas Cycling Team) és Lorraine Dettmer (Union Radrennteam Pielachtal). A szökevények remekül dolgoztak együtt folyamatosan növelve előnyüket, a verseny egy pontján már bő hat és fél perccel vezettek a főmezőnnyel szemben. A két magyar kerekes sokat dolgozott a csoport élén.

V4 Ladies Series Pannonhalma 2019

(Fotó: Vanik Zoltán)

Pannonhalmán következett a viadal legnehezebb és egyben leglátványosabb része, a helyenként 15%-os meredekségű dísztérkő burkolatú emelkedő az Apátság felé, melyet négyszer is abszolválniuk kellett.

Az első mászáskor kettészakadt a szökevénysor, majd Polina Kirillova (Oroszország) indult meg, akivel csak Monika Brzezna (Mat Atom Deweloper) és Jarmila Machachova (Team Dukla Praha) tudta tartani a tempót.

Az utolsó körben Kirillova ismét támadott pillanatok alatt leszakítva riválisait, így magabiztosan nyerte meg a versenyt Machacova és Brzezna előtt. A legjobb magyar Vas Kata Blanka lett, aki az előkelő tizedik helyen zárt, ezzel három UCI világranglista pontot gyűjtve.

V4 Ladies Series Pannonhalma 2019

(Fotó: Vanik Zoltán)

Nagyon jó volt magyar közönség előtt versenyezni” – mondta Vas Kata Blanka röviddel a célba érkezést követően. „Miután kialakult a szökés sajnos nem nagyon akart senki sem vezetni, sokat vállaltam, s kissé el is fáradtam, mire beértünk a körpályára. Az első mászáskor leszakadtam, de utána sikerült visszaküzdenem magam az üldözősor végére, így tizedik lettem.”

V4 Ladies Series Pannonhalma 2019

(Fotó: Vanik Zoltán)

EREDMÉNYEK

  1. Polina Kirillova (RUS) Orosz Nemzeti Válogatott 2:41:09
  2. Jarmila Machacova (CZE) Dukla Praha + 6 mp
  3. Monika Brzezna (POL) Mat Atom Deweloper + 20 mp
  4. Katarzyna Wilkos (POL) Mat Atom Deweloper + 2:25
  5. Margarita Syradoeva (RUS) Orosz Nemzeti Válogatott + 2:27
  6. Karolina Sowa (POL) Mat Atom Deweloper + 2:32
  7. Galina Chernycheva (RUS) Orosz Nemzeti Válogatott + 2:35
  8. Melissa van Neck (CZE) Dukla Praha + 2:40
  9. Irina Ivanova (RUS) Orosz Nemzeti Válogatott + 2:44
  10. Vas Kata Blanka (HUN) Magyar Nemzeti Válogatott +2:58

A legjobb szlovák versenyző:
Alzbeta Bacikova (SVK) Szlovák Nemzeti Válogatott (17.)

Letöltés:
A hivatalos eredménylista pdf formátumban megtekinthető/letölthető ide kattintva.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend