V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Budapesten startol a 2016-os V4 nemzetközi kerékpárverseny

A Budapest és Pannonhalma közötti 176,3 kilométeres szakasszal startol április 23-án a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg.

Megjelent: 2016. április 22., péntek
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny 2016 sajtótájékoztató (Fotó: Varga Tamás)

Az esemény sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 1.2 kiemelt minősítésű viadalának hét országból érkező mezőnye 12 órakor startol a WestEnd City Center nyugati főbejáratától, majd egyebek mellett Budakeszi, Telki, Zsámbék, Bicske, Zirc és Csesznek érintésével érkezik meg Pannonhalmára.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a kerékpárverseny célja, hogy a visegrádi négyek – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – idén 25 éves együttműködését közelebb hozza az emberekhez. „Ha a négy ország gazdasági teljesítményét összeadjuk, akkor a világ tizenötödik legnagyobb gazdaságáról beszélünk” – jelentette ki Szabó László, majd kitért arra, hogy a V4-ek soha nem cselekedtek együtt annyit, mint az elmúlt két évben. Hangsúlyozta: „az esemény olimpiai kvalifikációs viadal”.

Beata Jaczewska, a Visegrádi Alap igazgatója úgy fogalmazott: a négy nemzet szerinte most jobban megérti egymást, mint korábban, ezért az elmúlt 25 évnél is hosszabb közös jövő áll a V4-ek előtt.

Törzsök Zsolt, a V4 Kerékpárverseny magyarországi szakmai koordinátora arról beszélt, hogy a Budapest-Pannonhalma etapon hét ország 120 versenyzője vesz részt. A négy érintett országon kívül még Ausztriából és Ukrajnából érkeznek versenyzők, összesen kilenc professzionális gárda, két regionális, valamint további kilenc klubcsapat lesz ott a rajtnál. „Lovassy Krisztián kivételével a teljes magyar élmezőny elindul a versenyen, amelynek összdíjazása nettó 1,1 millió forint” – tette hozzá, majd elmondta azt is, hogy a viadal nagykövetei a kétszeres Giro d’Italia győztes Gilberto Simoni, valamint a belga Nico Mattan lesznek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervezők gondolnak a hobbikerékpárosokra is, akik számára pénteken 13 órától és szombaton 10 órától kétnapos színes biciklis közönségprogramot szerveznek a WestEnd City Centernél.

A V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny következő szakaszait Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban rendezik, utóbbi helyszínen lesz az összetett eredményhirdetése.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend