V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Megvan a jövő évi Visegrád 4 Kerékpárverseny és az ifjúsági világkupa időpontja

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a szeptember végi imolai világbajnokság keretein belül publikálta a 2021-es évre vonatkozó előzetes versenynaptárát, amelyben természetesen hazánk legrangosabb egynapos országúti viadala, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, valamint az idei évben debütáló ifjúsági világkupa is helyet kapott.

Megjelent: 2020. október 9., péntek
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Visegrad 4 Juniors

Mint ismeretes, a koronavírus-helyzet korlátozásai miatt a Visegrád 4 Kerékpárverseny főszervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület a 2020. augusztus 19-re tervezett megmérettetést a 2021-es idényre halasztotta, ám ezzel ellentétben szerencsére az első magyarországi Nations’ Cup ifjúsági világkupát sikeresen megrendezte.

A Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, 2021. július 10-én hazánkban indul, majd másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh, valamint a záró, lengyel futamra július 17-én és 18-án kerül majd sor.

A magyar viadal útvonala a tervek szerint nem változik, a korábbi években megszokottaknak megfelelően ezúttal is Budapestről rajtol, és Pannonhalmán ér véget. A verseny természetesen most is 1.2-es besorolással szerepel a nemzetközi szövetség versenynaptárában.

Augusztus 26. és 28. között került sor a Visegrad 4 Juniors kerékpárversenyre, amely az első magyarországi ifjúsági világkupafutam volt. Az esemény fényét tovább emelte, hogy a járványhelyzet korlátozásai miatt a 2020-as szezonban ez volt az egyetlen Nations’ Cup viadal.

A 2021-es idényben az eredeti tervek szerint tízfordulós sorozat kilencedik állomásának adhat otthont hazánk augusztus 20. és 22. között. A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket is tartogat, Magyarországon One Road One Belt Juniors néven egy háromnapos megmérettetésre kerül sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatók, mint a legendás utánpótlás klasszikus Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend