V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Pawel Franczak címvédőként térhetett vissza

Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várt a 2019-es Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőire. A lengyel Pawel Franczak (Voster-ATS) nyerte a versenyt, aki 2021-ben is esélyesként állhatott oda a rajtvonalhoz.

Megjelent: 2022. május 19., csütörtök
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A huszonkilenc esztendős, elsősorban a sprintekben jeleskedő bringás 2013-ban debütált a kontinentális Team Wibatech-Brzeg csapatában, majd megfordult a ActiveJet Team, a Team Hurom és az akkor pro-kontinentális CCC Sprandi Polkowice színeiben is. 2019-től a Voster-ATS kerekese.

Karrierje során négy kiemelkedő győzelemmel büszkélkedhet, nyerte a Puchar Uzdrowisk Karpachkich, a Memorial Henryka Lasaka, a Visegrád 4 Kerékpárverseny és a Belgrad-Banja Luka viadalait, ebből természetesen a 2019-es szerb-bosnyák 2.1-es szakaszverseny emelkedik leginkább ki, ám mind a mai napig büszkén tekint vissza a magyarországi sikerére is.

Nagyon nehéz volt a magyar verseny, a végén négyszer is fel kellett tekerni a pannonhalmi emelkedőre, de meglepően jól éreztem magam már az első és a második áthaladáskor is. Próbáltam tartani magam az esélyesek csoportjában, az utolsó ötven méteren pedig mindent kiadtam magamból. Örülök a győzelemnek, hisz egy UCI kategóriást versenyt megnyerni mindig nagy dolog” – mondta Franczak, akinek a csapata a Voster-ATS 2021-ben is nevezett a legnagyobb presztízzsel bíró magyar egynaposra, s bár azon nem, de a Lengyel Nagydíjon sikerült még maradandót alkotnia, hetedikként ért célba, majd az év végén bejelentette pályafutása lezárását.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend