V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Teremkerékpáros Európa-bajnokságot rendezhetünk 2022-ben

A Teremkerékpáros (Indoor Cycling) Európa-bajnokságon két szakág, a művészkerékpár és a kerékpárlabda legjobbjai küzdenek meg egymással.

Megjelent: 2021. január 29., péntek
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary és a Visegrád 4 Kerékpárverseny főszervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület 2022-ben Teremkerékpáros Európa-bajnokságot rendez, ennek certifikálásaként az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) főtitkára, Enrico Della Casa személyesen hozta Magyarországra a megállapodásról szóló szerződést, amelyet Törzsök Zsolttal, az egyesület elnökével, egyben a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) alelnökével írtak alá Budapesten.

A viadalnak az a Nyíregyháza ad majd otthont, amely 2020-ban a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által fémjelzett V4 Juniors országúti világkupa futamnak is helyszínéül szolgált. A pandémia miatt a tavalyi évben ez volt a világon az egyetlen futam, amelyet meg tudtak rendezni, így az európai Szövetség joggal figyelt fel a magyar szervezőkre és a helyszínre egyaránt.

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár akkor azt mondta, a kerékpársport az egyik leglátványosabb sportág, így a Kormány szívesen áll minden ilyen esemény megrendezése mellé.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke szerint a nemzetközi kerékpáros szervezetek és szövetségek egyre élénkebben érdeklődnek Magyarország iránt, amely két fontos tényezőnek köszönhető. Egyrészt a magyar versenyzők szintet léptek a nemzetközi ranglétrákon, így egyre többen követik figyelemmel a sportág itthoni fejlődését. Másrészt a hazai kerékpáros események és versenyek, mint a Tour de Hongrie, a V4 Kerékpárverseny, vagy a tavalyi Junior Nations Cup olyan hatékony szervezői munkát tükröztek, amelyek meggyőzték a döntéshozóknak, hogy Magyarország képes világszínvonalú sportesemények lebonyolítására.

Bár a kerékpársport azon sportágak közé tartozik, amelyeket a járvány kevésbé érintett, éppen az Indoor Cycling szakágak voltak azok, amelyeknek a 2020-as év sok nehézséget okozott. Ennek ellenére nagyon bízunk benne, hogy a jövőre rendezendő kontinenstornán a kiváló magyar versenyzők, mint Schön Martin, Hugyecz Zsófia, Toma Vilmos, vagy Árendás Tamás éremmel, érmekkel gazdagítják majd a magyar bringasportot.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend