V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Világsztárok a V4 2016-os magyarországi versenyén

Hivatalosan is felkerült az UCI versenynaptárába az idei V4 kerékpáros sorozat magyar versenye, és mára az is biztossá vált, hogy két egykori legenda is tiszteletét teszi a versenyen.

Megjelent: 2016. április 9., szombat
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Nico Mattan és Gilberto Simoni

Immáron hivatalosan is felkerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába a 2016. április 23-án megrendezésre kerülő V4 kerékpáros sorozat magyarországi versenye. Ez pedig azt jelenti, hogy a nemzetközi viadal 2016-ban is része a Europe Tour sorozatnak, magyarán pontszerző verseny lesz, amely alapján a versenyzők az év végi katari világbajnokság kvalifikációjához szükséges pontokat szerezhetnek.

Az is biztossá vált, hogy két egykori legenda is tiszteletét teszi a versenyen mint díszvendég. Az egyikük Nico Mattan, kétszeres belga időfutam bajnok, aki kétszer nyerte meg a Párizs-Nizza prológját. Fénykorában egynapos specialistaként tartották számon, profi győzelmei közül legnagyobb sikerét 2005-ben aratta, amikor korábbi harmadik helyét felülmúlva végzett a dobogó legfelső fokán a Gent-Wevelgem belga klasszikus, egynapos kerékpárversenyen.

Nico Mattan

Nico Mattan

A verseny másik díszvendége Gilberto Simoni, az olasz kerékpársport egyik halhatatlan legendája lesz, aki kétszer nyert Giro d’Italiát, valamint ugyancsak kétszer lett összetett második és négy ízben összetett harmadik az év egyik legfontosabb háromhetes körversenyén. Mindemellett nyert Svájci Körversenyt, szakaszt a Tour de France-on, a Vuelta Espanán és a Párizs-Nizza versenyein is. Gilberto Simoni 2014-ben már járt hazánkban egy másik verseny vendégeként.

Gilberto Simoni

Gilberto Simoni

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
V4_logo_2021_22_Primary_HUN_RGB
Nemzetközi Visegrádi Alap
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
Váradi Mentőszolgálat
Support Bikers
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1