V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2016-ban is megrendezésre kerül a V4 Kerékpárverseny

Április 23-án kerül sor a V4 nemzetközi kerékpáros sorozat magyarországi versenyére a Westend City Center főbejáratól, a Pannonhalmi Főapátságig.

Megjelent: 2016. április 9., szombat
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny (Fotó: Vanik Zoltán)

A tervek szerint április 23-án kerül megrendezésre a V4, azaz a Visegrádi Négyek nemzetközi UCI kategóriás kerékpáros sorozat magyarországi versenye. A Visegrádi Együttműködés jelenlegi cseh elnöksége is fontosnak tartja a négy ország – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – kerékpáros együttműködését, amelyet lengyel kezdeményezésre indítottak útnak még 2013-ban.

A sorozat keretein belül, mind a négy országban egy-egy 1.2-es besorolású, egynapos viadalra kerül sor, 2016-ban Magyarország, Szlovákia, Lengyelország és Csehország sorrendben. A végső, összetett díjakat a cseh versenyt követően adják át. A hazai viadal fővédnöke Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. A versenyen előzetesen húsz-huszonkét csapat áll majd rajthoz, köztük várhatóan két pro-kontinentális sor is, így hazánkban egy eddig soha nem látott erősségű mezőny vághat neki a távnak.

Az esemény a Nemzetközi Visegrádi Alap (NVA), valamint a WestEnd City Center támogatásával jön létre a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) szervezésében. A Szervezőbizottság elnöke Vígh János, a technikai igazgató a korábbi magyar UCI 1.2 kategóriás versenyek rutinos technikai igazgatója, Szikszai Szabolcs. A 176,3 kilométeres profi kerékpárverseny rajtja a WestEnd City Center főbejáratánál, célja pedig hazánk államiságának és vallási életének egyik ikonikus központjánál, a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtti közúton kerül kijelölésre.

A nemzetközi versenyhez több kísérőrendezvény is kapcsolódik, így a kétnapos WestEnd V4-WestEnd Bringa Weekendre (péntek-szombat), valamint a V4 II. Pannonhalma Prológra is várják a szervezők az érdeklődőket.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend