V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2018 után újra egy ProTeamet köszönthetünk a Visegrád 4 Kerékpárverseny rajtjánál

Hatalmas az érdeklődés az idei Visegrád 4 Kerékpárverseny, valamint az azt néhány nappal megelőző, szintén a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) által szervezendő One Belt One Road Hungary viadalok iránt. A magyar versenyeken egy ProTeam is rajthoz áll, nevezetesen a norvég Uno-X Development Team.

Megjelent: 2020. július 2., csütörtök
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Uno-X Development Team

A nyolcadik alkalommal megrendezendő Visegrád 4 Kerékpárverseny 1.2-es besorolással szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában, míg a One Belt One Road Hungary idén már 2.2-es szakaszversenyként került be, azaz mindkét viadal lehetőséget biztosít a világbajnoki kvalifikációs pontok gyűjtésére.

Az UCI a versenyek tekintetében négy kategóriát különböztet meg, melyek erősségi sorrendben a World Tour, a ProSeries, a .1-es, valamint a .2-es besorolás. A .2-es viadalok esetében legmagasabb nívójú csapatként ProTeam, azaz másodosztályú sorok indulhatnak. Mellettük bármely nemzet kontinentális csapata, válogatottja vagy éppen regionális egyesülete nevezhet vagy fogadhat meghívót.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny történetében első alkalommal 2018-ban köszönthettünk egy másodosztályú profi csapatot, méghozzá a lengyel CCC Sprandi Polkowice csapatát, amelynek kerekesei annak rendje és módja szerint kontrollálták a történéseket, s végül Frantisek Sisr révén meg is nyerték az egynapost.

Ezúttal a norvég Uno-X Development Team jön el Magyarországra. A csapat jogelődje Team Ringeriks-Kraft néven alakult 2010-ben. Az Uno-X üzemanyagtöltő állomáslánc 2017-ben szállt be névadó szponzorként egy teljesen új struktúrát építve, amely elsősorban a fiatalok számára biztosít kiemelkedő versenyzési lehetőséget. A 2019-es sikereken felbuzdulva felléptek a ProTeam csapatok közzé, ezzel új távlatokat nyitva meg a norvég kerékpársport előtt.

Uno-X Development Team

A huszonkét fős keretet kizárólag dán és norvég versenyzők alkotják, akik közül mindenféleképpen kiemelendő Andreas Leknessund, Markus Hoelgaard és Niklas Larsen hármasa, de az idei, csonka szezonban két győzelmet szállító Erlend Blikra is nagy tehetségként lett elkönyvelve, ráadásul utóbbi kerekes lesz a csapat első számú embere a magyar versenyeken is.

Előreláthatólag minden eddiginél nagyobb és komolyabb mezőny állhat rajthoz az augusztus 19-i Visegrád 4 Kerékpárverseny UCI 1.2, valamint az azt megelőző augusztus 16-17-én megrendezendő One Belt One Road Hungary UCI 2.2 viadalokon.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend