V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2019-ben fontos VB és olimpiai kvalifikációs pontok gyűjthetők a V4 Kerékpárversenyeken

A V4 Kerékpárverseny magyarországi állomása idén is 1.2-es besorolással szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség Europe Tour versenynaptárában, hasonlóan a májusi és júliusi Visegrad 4 Ladies Series, valamint a júliusi Visegrad 4 Special Series versenyeihez.

Megjelent: 2019. április 26., péntek
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny (Fotó: Vanik Zoltán)

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az egynapos és a többnapos viadalok tekintetében négy kategóriát különböztet meg, melyek erősségi sorrendben WorldTour, HC, azaz kiemelt kategória, .1-es, valamint .2-es besorolás. A számokkal jelzett kategóriák esetében az első szám azt jelzi, hogy egynapos vagy többnapos viadalról van-e szó, míg a második a verseny minősítését jelenti.

Esetünkben az 1.2-es versenyeket nézve, hazánkban legmagasabb nívójú csapatként pro-kontinentális sorok indulhatnak el. Mellettük bármely nemzet kontinentális csapata, válogatottja vagy éppen regionális egyesülete (UCI bejegyzéssel nem rendelkező gárda) nevezhet vagy fogadhat meghívót.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny, a Visegrad 4 Ladies Series viadalai és a Visegrad 4 Special Series két megmérettetése tökéletes lehetőséget kínál a magyar versenyzők számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki és olimpiai kvalifikációért. A versenyen az első tíz helyen célba érkező kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában.

Az idei magyar V4-es versenyszezon a Visegrád 4 Kerékpárversennyel kezdődik Budapest és Pannonhalma között május 11-én. Rögtön másnap, május 12-én kerül megrendezésre Pannonhalmán a Visegrad 4 Ladies Series első viadala, amely hazánk első olyan női országúti kerékpárversenye, amely 1.2-es besorolással szerepel a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában. A másodikra sem kell azonban sokat várni, hiszen július 6-án Zalaegerszegen állnak rajthoz a hölgyek, ugyancsak egy 1.2-es besorolású egynaposon. A Visegrad 4 Special Series idei első küzdelmére július 20-án kerül sor Vásárosnamény és Nyíregyháza között, majd másnap, július 21-én ugyanezen rajthelyszínről startol a sorozat idei második küzdelme, amelynek célja Ibrány lesz.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend