V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2020-ban is fontos világranglista pontok gyűjthetők a V4 kerékpárversenyen

A Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi állomása idén is 1.2-es besorolással szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában.

Megjelent: 2020. július 15., szerda
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az egynapos és a többnapos viadalok tekintetében négy kategóriát különböztet meg, melyek erősségi sorrendben WorldTour, ProSeries, .1-es, valamint .2-es besorolás. A számokkal jelzett kategóriák esetében az első szám azt jelzi, hogy egynapos vagy többnapos viadalról van-e szó, míg a második a verseny minősítését jelenti.

Esetünkben az 1.2-es versenyeket nézve, hazánkban legmagasabb nívójú csapatként ProTeam sorok indulhatnak el. Mellettük bármely nemzet kontinentális csapata, válogatottja vagy éppen regionális egyesülete (UCI bejegyzéssel nem rendelkező gárda) nevezhet vagy fogadhat meghívót.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny idén is tökéletes lehetőséget kínál a magyar versenyzők számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világranglista pontokért. A célba érkezéskor az első tíz kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pontot.

A COVID-19 járvány miatt a szeptemberi világbajnokság tekintetében a nemzetközi szövetség vélhetően a március 17-i ranglista-sorrend alapján fogja kiosztani a kvótákat.

A Visegrádi Csoport országainak közös országúti kerékpáros versenysorozatának magyarországi viadala – a 2019-es évhez hasonlóan – ezúttal is Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtol, majd immáron lassan hagyományosan Pannonhalmán ér célba. A tervek szerint az útvonal sem változik a tavalyi évhez képest, így ezúttal is 168,7 kilométert kell majd letekerniük a versenyzőknek.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend