V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

2022-ben is Budapest és Pannonhalma között teker a Visegrád 4 Kerékpárverseny mezőnye

2022-ben a Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, 2022. július 9-én Csehországban indul, majd másnap Lengyelországban folytatódik, míg a magyar, valamint a záró, szlovák futamra július 23-án és 24-én kerül majd sor.

Megjelent: 2022. április 22., péntek
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A 2013-ban, lengyel kezdeményezésre életre hívott Visegrad 4 Bicycle Race első alkalommal még egy több mint 500 kilométeres versenyként került megrendezésre a Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) területén, azóta azonban már a sorozat részeként mind a négy ország évente egy-egy UCI 1.2 ME besorolású egynapos versenyt rendez. Ez amellett, hogy olimpiai és világbajnoki kvalifikációs pontok szerzésére ad lehetőséget, a hazai élmezőny számára is kiemelt versenyzési lehetőséget biztosít.

Hazánkban, ahogy minden évben, idén is Budapesten rajtol el a nemzetközi mezőny, majd mintegy 157,3 kilométer megtétele után, többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravazd érintését követően érkezik meg Pannonhalmára, ahol a versenyzőknek most is több alkalommal meg kell küzdeniük a néhol 15%-os emelkedővel.

Egy nappal később július 24-én kerül megrendezésre hazánk harmadik UCI 1.2-es besorolású női kerékpárversenye. A mezőny Pannonhalmáról rajtól, majd 96 kilométer megtétele után Győrság, Pázmándfalu és Nyalka érintésével egy körpályás penzumot teljesítve érkezik fel az Apátsághoz, ahol kétszer másszák meg a meredeket, hogy eldönthessék ki a legerősebb. Természetese erről az útvonalról is készült 3D-s szimuláció.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend